“Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak’ın Sak 3 Eylül Sındırgı’nın Kurtuluş Günü Mesajı”

Salı, 03 Eylül 2024

“Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak’ın Sak 3 Eylül Sındırgı’nın Kurtuluş Günü Mesajı”

Başkan Sak mesajında:
“İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
Özgüveninin eseri olan, azmin, gayretin, fedakârlığın, vatanperverliğin ve cesaretin bir işaretini sunan, bizi biz yapan milli ve manevi değerlerin neler yapabileceğini, en umutsuz anda yaşlısı, genci, kadını ve erkeği ile bütünleşerek  Kuva-yı Milliye ateşinin yakıldığı bu topraklar da  omuz omuza savaşan İbrahim Ethem Akıncı’yı, Mücahit Makbule Efe’yi, Halil Efe’yi ve Parti Pehlivan Ağa’yı saygı ve rahmetle yad ediyoruz.
İlçemizin kurtuluşu için verilen mücadele eden Kuva- yi Milliye Kahramanları asırlardır istiklali uğruna şehit ve gazi olmaktan çekinmeyen yüce Türk Milleti'nin hür ve bağımsız bir şekilde yaşama iradesinin en güzel örneklerinden birisi olmuştur.
Bağımsızlık meşalesinin yakıldığı, 26 Ağustos 1922’de başlayan, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzla birlikte İzmir’e yürüyen Türk ordusu, 3 Eylül’de de Sınadırgı’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kumandasında olan Kuva- yı Milliye kahramanlarımız düşman işgalinden ilçemizi kurtarmıştır. 
Bu anlamlı tarihi gün bize özgürlük ve bağımsızlık getirmiştir. Kaderimizi birleştirdiğimiz çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin yolunda aydınlık bir geleceğin önünü açmıştır. Bugün bizlere düşen görev ise; Canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır. İlçemizin her zaman olduğu gibi bundan sonrada geçmişten aldığı bu güçle yarınlara umutla bakmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşünceler ile İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutluyor, Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm Sındırgı’mızın  “Kurtuluş Gününü” en kalbi duygularımla kutlarım.” dedi