Sındırgı’da "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı"

Çarşamba, 08 Mayıs 2024

Sındırgı’da "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı"

İlçemizde "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" düzenlendi.

Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde, gençlerin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde ettikleri 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı KOCAHAN meydanda gerçekleşti.

Makbule Efe Anadolu Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen 20 danışman öğretmen ve 61 öğrencinin görev aldığı Bilim Fuarı’nda 28 proje sergilendi. Öğrenciler yıl boyunca üzerinde çalıştığı tasarım ve projelerini tanıttı.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı İlçe Kaymakamımız Didem Dinç Özay, Belediye Başkan Vekilimiz Sevgi Çakıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Belediye Başkan Yardımcımız İsmail Sönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Çakır ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Fuar kapsamında öğrencilerin sunumunu gerçekleştirdikleri stantlarda beraberindekilerle birlikte incelemelerde bulunan Kaymakam Özay ve başkan vekili Çakıcı öğrencileri ve öğretmenleri başarılı projelerinden dolayı tebrik etti.