Sındırgı’da Orman Benim Etkinliği Gerçekleştirildi

Pazartesi, 06 Mayıs 2024

Sındırgı’da Orman Benim Etkinliği Gerçekleştirildi

Orman yangınlarının önlenmesi ve vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla ülke genelinde “Orman Benim” kampanyasına Sındırgı’da katıldı.

Sındırgı Orman İşletme Müdürlüğü organizesinde kamu kurum ve kuruluşları işbirliği ile Mandıra kırsal mahallesi yol kenarı ve orman birleşim alanlarında öğrenci ve protokolün katılımıyla gerçekleşen etkinlikte doğaya gelişi güzel atılan çöpler ve atıklar toplandı. Özellikle yangınlara sebebiyet veren cam atıklara dikkat çekildi.

İlçe kaymakamı Didem Dinç Özay, Sındırgı Belediye başkanı Serkan Sak, Orman İşletme Müdürü Erdoğan Demirci, daire amirleri de etkinlikte farkındalık oluşturmak için çocuklarla birlikte çöp topladı.

Temiz ve güzel bir gelecek için ormanların önemine değinen Sındırgı Belediye başkanı Serkan Sak “Bugün Orman Benimdir kampanyası kapsamında Mandıra mevkiindeyiz. Bu alandaki çöpleri çocuklarımızla beraber topladık. Orman ekiplerimizle beraber istifledik. Bunları da geri dönüşüm için çöp sahalarına göndereceğiz. Bundan sonraki süreçte orman yangınlarını önlemek için bütün vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Pikniklere gittikleri zaman, araziye çıktıkları zaman çöplerini gelişi güzel bırakmamalarını istiyoruz. Temiz bir gelecek için ormanlarımızı temiz tutmamız lazım. “ şeklinde konuştu.