Sındırgı’da kan bağışı kampanyasına protokolden destek

Cuma, 15 Aralık 2023

Sındırgı’da kan bağışı kampanyasına protokolden destek

Kan bağışına farkındalığı artırmak ve daha fazla insanı düzenli kan bağışçısı olmaya teşvik etmek için çalışan Kızılay, vatandaşları kan bağış merkezlerine ve Sındırgı Cumhuriyet Meydanı’na davet etti.

Her ayın belirli günlerinde Sındırgı Cumhuriyet Meydanı’nda hizmet veren Kızılay kan bağış tırında bir günde 41 ünite kan toplandı.

İlçe kaymakamı Didem Dinç Özay, belediye başkanı Ekrem Yavaş, başkan yardımcıları ve belediye personeli de farkındalık oluşturmak için bağış kampanyasına katıldı.

Gün boyu Cumhuriyet Meydanı’nda kan toplayan Kızılay’a 48 resmi başvuru olurken 41 ünite kan bağışında bulundu.

Sındırgılıların kan bağışı kampanyasına ilginin yoğun olduğunu belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “ Sındırgı’da gümüş, altın madalya alan yani kan vermede duyarlı olan çok vatandaşımız var. 20 ilçe içerisin de en çok duyarlı olan ilçelerden biri de doğal şehir Sındırgı. Halkımıza bundan dolayı da sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Yaşamda ihtiyaç olan en önemli sıvı, kan. O kanın temini de ancak insandan alınabilirse mümkün. Mümkün olan hadiseyi bugün insanlarımızda duyarlı olarak hizmet ediliyor. Biz de vatandaşlarımızla beraber burada kan veriyoruz. Allah herkese acil şifalar versin. ” şeklinde konuştu.

İlçe kaymakamı Didem Dinç Özay ise vatandaşları kan bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ederek “ Türk Kızılay’ın kan verme aracını Sındırgımızda ağırlıyoruz. Bizler de ilçe protokolü olarak farkındalık oluşturmak adına kan bağışında bulunuyoruz. “ dedi.

Başına gelmeyen kan bağışının önemini anlayamıyor

Çiftçilikle uğraşan Mehmet Yaz babasının rahatsızlığında 50 üniteden fazla kan ihtiyacı yaşandığını ancak gereken kanı bulmakta çok zorlandıklarını belirterek “ Vatandaşlarımız başına gelmeden bazı şeylerin farkına varamıyor. O günlerde bu sıkıntıları bizler yaşadık. O günden bu yana hiçbir vatandaş mağdur olmasın diye düzenli olarak kan bağışında bulunuyorum. Halkımızı da duyarlı olmaya davet ediyorum.” sözlerine yer verdi.