İkiz Pehlivanlar Kırkpınar'da Finali Hedefliyor

Pazartesi, 15 Ocak 2024

Hem sporla uğraşıyoruz güreşçiyiz burada. Sındırgı belediyesi adına güreşiyoruz. Güreş dışında da babama yardım ediyoruz. Halı tamiratına yardım ediyoruz. Biz de bu kültürü öğrenmeye çalışıyoruz. Biz de ilçemize ülkemize bir şeyler katmaya çalıştık. Ekstra da bu mesleği öğrendik.

İkizimden hiç ayrılmıyorum. Sabah koşuyoruz, babama yarım ediyoruz, akşama doğru da antrenman yapıyoruz. En büyük hedefim ikizimle başpehlivan olup, olduktan sonra da Kırkpınar da final yapabilmek. Güreşlerde final yapmak ya da karşılaşmak da güzel bir duygu. Tabi birlikte büyüdüğümüz için tekniklerimizi biliyoruz. Nasıl güreştiğimizi biliyoruz. Daha zor oluyor. Daha çetin geçiyor maçlar, seyircide keyif alıyor. İkiz pehlivanımızla birbirimize de çok benziyoruz. Seyirci de ayırt edemiyor. Onlar için de güzel oluyor, bizim için de. Bu ata sporumuzu ve ata mirasımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Başkalarına da bunu tavsiye ediyoruz. Kültürümüzü yaşatmak, daha büyük yerlere taşımak için herkese tavsiye ederiz. “dedi.

Buraya geldikten sonra buranın kültürünü öğrenmeye çalıştık. Çok büyük ustalar varmış geçmişte. Mehmet Ali Yağcı gibi İzzet Yağcı gibi. Mahmet Ali Yağcı İzzet Yağcı gibi ikizlerimiz başpehlivan olduktan sonra Kırkpınar’ da final yapmışlar ve kemer için güreşmişler. Bizim de en büyük hayalimiz Edirne’de başpehlivan olup final yapabilmek. Antrenmanlarda da birlikte çalıştığımız için güreşlerde de zor oluyor. Hani derler ya insanın tek rakibi kendisidir. Yani öyle bir şey oluyor. Benim aynım olduğu için benim gelişmemde de çok büyük katkısı oluyor.

Birde şöyle bir olay var. İçeri girdiğimizde kardeşlik olayı ortadan kalkıyor. Birbirimize düşman gibi değil de güzel bir şekilde güreş yapıyoruz ama. Acıma duygusu kalkıyor, hani kardeşim biraz acıyım kalmıyor. 2022 de Manisa Turgutlu güreşlerinde kardeşim bir başta ben bir başta olmak üzere rakiplerimizi yenerek finale geldik. Cazgır bizi anons ettikten sonra tüm seyirci bize odaklandı. Çok seyircimiz de geldi.