Sındırgı’da Yunus Timleri Göreve Hızlı Başladı

Çarşamba, 29 Kasım 2023

Sındırgı’da Yunus Timleri Göreve Hızlı Başladı

 Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünün talebi sonucu İçişleri Bakanlığının 15 Eylül 2023 tarihli kararı ile Sındırgı İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Motosikletli Polis Timleri Büro Amirliği kuruldu. Başta asayiş ve narkotik olayları olmak üzere suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması, meydana gelen olaylara en kısa sürede müdahale edilmesi ve şüpheli şahısların yakalanmasında etkin bir şekilde görev alan “Yunus Timleri” özel kurslara tabi tutuluyor.

Eğitimlerini tamamlayan Sındırgı Emniyet Müdürlüğüne bağlı 6 kişilik ekip 2 tam donanımlı motosiklet ile görev yapıyor. Rutin kontrol ve uygulama denetimlerinin yanı sıra özellikle uyuşturucu ile mücadelede etkin rol alan ekipler takdirle karşılanıyor. Ekim ayı verilerine göre 20’den fazla şahıs hakkında TCK 191 Kullanmak için Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Satın Almak, kabul etmek veya bulundurmak suçundan işlem yapıldığı ve uyuşturucu madde, silah vb. unsurlara el koyulduğu belirtildi.

Kurulduğu günden bu yana suçlulara göz açtırmayan Yunus Timlerinden ilçe sakinleri ve özellikle gençler oldukça memnun. Rutin egzersizleri ve motor kontrol çalışmalarını İmam Hatip Lisesi yanında bulunan parkurda gerçekleştiren Yunus Timlerini öğrenciler de merakla izledi. Hatıra fotoğrafı çekilmeyi de ihmal etmediler.

Hayalinin Yunus Timlerinde görev yapmak olmak olduğunu belirten öğrenci Enes Çimen “ Türkiye genelinde Sındırgı genelinde olsun gerçekten güzel çalışıyorlar. Halkın huzur ve güveni için önemli olduklarını düşünüyorum. Sadece ben değil eminim ki bütün Sındırgı halkı benim gibi düşünüyordur.” dedi.