Cumhuriyet 100 yaşında... Kutlu Olsun...

Perşembe, 01 Ocak 1970

Sındırgı'da Cumhuriyet Bayramının 100.yılı coşku ile kutlandı

Tüm Türkiye'de olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başlayan 29 Ekim etkinlikleri Atatürk Stadyumunda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program ilçe kaymakamı Didem Dinç Özay, Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş’ın öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlaması ile devam etti. Kaymakam Özay’ın selamlama konuşmasının ardından Sındırgı Belediyesi folklor ekibi, Yağcıbedir Mehter Takımı gösterisi gerçekleşti.

Kuvayi Milliye kahramanları Makbule Efe ve İbrahim Ethem Akıncı’nın canlandırılması da izleyenlerden büyük alkış topladı. Şiirlerle süslenen programın sonlarında yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ilçe kaymakamı Didem Dinç Özay, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Emniyet müdürü Tahir Demir tarafından hediyeleri verildi.

15 temmuz Demokrasi ve Şehitler Anıtı önünden başlayan 100. Yıl kortejinde binlerce vatanda buluştu. Kortej Cumhuriyet Meydanında hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.