Sındırgı Vefat Eden Muhtarlar ve Kazalardan Korunmak Adına Hayır Düzenlendi

Çarşamba, 27 Eylül 2023

Sındırgı Vefat Eden Muhtarlar ve Kazalardan Korunmak Adına Hayır Düzenlendi

Son günlerde kaza vb. sebeplerle Sındırgı’da 3 muhtar hayatını kaybetmişti. Sındırgılı muhtarlar da muhtarlar derneği öncülüğünde hem vefat eden muhtarlar için hem de kazalardan korunmak için dernek binası önünde lokma hayrı düzenledi.

Birlik ve beraberlikleri ile dikkat çeken muhtarlar Muhtarlar Derneği başkanı Erol Karanfil öncülüğünde gerçekleşen lokma hayrında buluştu. Kur’an- ı kerim ve mevlidi şerif okunan programda dua edildi. Program sonrasında lokma dağıtımı gerçekleştirildi.

Düzenlenen hayır programına ilçe kaymakamı Didem Dinç Özay, belediye başkanı Ekrem Yavaş, daire amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Sındırgı ilçesinin hayırlarına, cemiyetlerine yani birbirine olan yardımlaşmaya çok önem veren yerlerden birisi olduğunu belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “Yeryüzü duayla duruyor. Bizler 75 mahallemizin neredeyse 35 tanesinde köy hayırları yapıyoruz. İnsanlar birbirinden topladıkları erzakları, malzemeyi topluca ikramda bulunuyorlar. Bugün de Sındırgıda 75 mahalle muhtarımızın muhtarlar derneği olarak yaptığı bir hayır cemiyetindeyiz. Tabii son günlerde de başımıza gelen hakikatten üzücü olaylarımız da oldu Umurlar muhtarımız, Kepez muhtarımız ve bazı muhtarımızın rahatsızlığı bizleri ciddi manada üzdü. Ölenlerimize rahmet diliyorum inşallah. Rabb'im de hasta olanlarımıza şifalar versin. Başımızın gözümüzün sadakası olsun diye burada muhtarlarımız toplanmışlar, kendi aralarındaki biriktikleri paralarla beraber burada bir lokma hayrını yaptılar. Peynirin zeytini ikramda bulundular. Bizler de o ortama iştirak ettik Allah hayırlarını kabul eylesin inşallah.” dedi.

Kaza vb. nedenlerle Sındırgı’ da üç muhtarın hayatını kaybettiğini ve onlar adına hayır gerçekleştirdiklerini belirten Sındırgı Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Karanfil “Bugün muhtarlar derneği adına düzenlemiş olduğumuz hayrımız daha önceki trafik kazasında ve ölümle sonuçlanan olaylardan dolayı ölen muhtar arkadaşlarımıza hem hayır hem geride kalan muhtar arkadaşlarımıza hayırlı uzun ömürlü olsun diyerekten bir hayır yaptık. İnşallah Allah kabul etmiştir.” şeklinde konuşurken Kocakonak Mahalle Muhtarı Süleyman Karaman “Aramızdan vefat eden abilerimiz var. Mekânları cennet olsun. Ailelerine başsağlığı diliyoruz. Onlar için de yapmış olduk bu hayrı. Aramızda kaza geçirenler oldu onlara da acil şifalar. Rabbim hayırlarımızı kabul eylesin yapanların emeğine sağlık.”dedi.

Pürsünler Mahalle Muhtarı Mustafa Tekel “Bugün muhtarlar derneğimizin düzenlediği bir lokma yağımız var. Tabii bu lokma hayrımızı bildiğiniz gibi Sındırgı halkı ve insanlar biliyor. 3 muhtarımız vefat etti. Birkaç tane muhtarımız kaza geçirdi. Başına bir şeyler geldi. Biz de muhtarlar derneği böyle bir şey planlamış. Biz de muhtarlar olarak kendisine destek vererek, böyle bir lokma hayrımızı yapalım dedik. İnşallah Allah belalardan kazadan hepimizi uzak tutar, hayırlılara vesile olur. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” Sözlerine yer verdi.