Kurtuluşun 101. Yılında 101 Gençle Zafer Kampı

Cuma, 22 Eylül 2023

Kurtuluşun 101. Yılında 101 Gençle Zafer Kampı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 101 genç kurtuluşun ve milli mücadele zaferinin 101. Yılında Zafer kampında buluştu.

Gençlere tarih bilincini aşılamak ve geçmişle geleceği buluşturmak adına Balıkesir Kent Konseyi organizasyonunda Sındırgı Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Zafer Kampında doğa etkinlikleri, spor aktiviteleri ve tarihi söyleşiler yer aldı. Sındırgı Belediyesi Yaylabayır kamp alanında gerçekleşen kampta gençler Sındırgı’nın eşsiz doğasında kamp deneyimini yaşarken spor etkinlikleri, çeşitli söyleşilerle keyifli vakit geçirdi.

Özellikle Kuva- yi Milliye kahramanları İbrahim Ethem Akıncı ve Makbule Efe’nin kabrinin de Sındırgı’da olması kamp alanının Sındırgı olarak belirlenmesinde etkili oldu. Okçuluk eğitimlerinden, doğa yürüyüşüne, tarihi söyleşilerden, canlı müziğe kadar farklı etkinliklerin yer aldığı kampta AFAD tarafından çeşitli eğitimler verildi. Kampın son günün zirveye yürüyen gençler Türk bayrağı açarak zaferi ve kurtuluşu kutladılar.

Kampın ilk gününde sanatçı Özhan Eren, Prof. Dr. Mehmet Narlı tarih söyleşisinde Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş, Balıkesir Kent Konseyi başkanı Mürsel Sabancı, Sındırgı Kent Konseyi başkanı Halil Aldemir’de gençlerle bir araya geldi. Kamp ateşi yakıldı, ateş etrafında Kuva- yi Milliye ve milli mücadele anlatıldı. Bunun yanı sıra soru cevaplarla gençler merak ettiklerini öğrendi. İkinci gün ise Sındırgı 3. Müfreze Kültür ve Sanat Derneği tarafından kaymakam İbrahim Ethem Akıncı ve Makbule Efe, milli mücadele yıllarında yaşananlarla ilgili söyleşi gerçekleştirildi.

Gençlik kampına ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirten yaylabayır mahalle muhtarı Mustafa Eraslan “Sındırgı belediyesi Yaylabayır kamp alanındayız. Bugünkü misafirlerimiz Balıkesir’den. Yaylabayır mahallesinde kamp alanında müthiş bir organizasyon yine gerçekten güzel bir organizasyon. Öğrencilerimizin doğayla iç içe baş başa kalmaları zafer ateşinin burada yakılması bizlere mahallemiz olarak gurur veriyor. “dedi.

Balıkesir Kent Konseyi gençlik meclisi başkanı Kerim Gülgönül “ Balıkesir kent konseyi gençlik meclisi olarak buradayız. Doğada tarih, söyleyişiler, kültür ve sanatla birlikte Zafer bayramını Gençlerle birlikte kutlayacağız. 101. yılı olma sebebiyle 101 gençle bugün Sındırgıdayız. Amacımız burada İbrahim Akıncının ruhunu şad etmek. Aynı zamanda Sındırgılı Makbule Efenin de bu topraklarda mücadelesini anmakla beraber büyük taarruzun zaferle sonuçlanan 30 Ağustosta Balıkesir’de Sındırgıda zafer kampıyla gençlerle bir aradayız.” şeklinde konuştu.

Gençlerin tarih şuurunu geliştirmek adına ellerinden geleni yapacaklarını belirten sanatçı Özhan Eren “ Büyük kahramanlık destanımızın 101. yıl dönümü vesilesiyle Balıkesir’in Sındırgı ilçesinin Yaylabayır köyünde gençlerle bir araya geldik. Hem ecdadı yâd ettik hem hatıralarımızı yâd ettik şemsi nenemizi yâd ettik. Gençler çalacaklar, söyleyecekler ama bir taraftan da vatanın ne olduğu hakkında biraz böyle şuurlandıracağız. Elimizden geldiği kadar.” Sözleri ile düşüncesini dile getirdi.

Geçmişini ve tarihini bilen bir gençliğin geleceğe emin adımlarla şekil vereceğini belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “Bu gençlerimiz tarihi şuuru tarihi bilinci içerisinde olsunlar diye büyükşehir belediye başkanımızın destekleriyle beraber şuanda Sındırgının Yaylabayır yaylasındayız. Burada bir kamp ateşi yaktık ve zafer kampında gençleri buluşturduk. Harika bir hadise. Özhan Eren sanatçımız onlarla beraberdi Mehmet Narlı profesör doktor, edebiyatçı onlarla beraber ve bizlerde büyükşehrin yaptığı bu organizasyonda Sındırgıda onları görmek, buluşmak bize de hakikaten keyif verdi. Gençlerimizin inanın burada o zor şartları o yıllardaki ecdadımızın, askerimizin, halkımızın çektiği sırları bir şuur içerisinde yetişebilecek ve bu vatan toprağını kutsal olarak görecek asla bir karış toprak vermemek adına onlarda bugünün şartlarında ne gerekiyorsa onları yapacak. “ dedi.

Balıkesir Kent Konseyi başkanı Mürsel Sabancı “ 3 gün boyunca burada Balıkesir'in Milli Mücadele duruşunu ve tarih şuurunu Milli Mücadele'deki duruşunun şuurunu yaşamak yaşatmak adına hissetmek adına, burada 3 günlük bir kamp heyecanı yaşıyorlar. Bugün de kıymetli tarihçilerimize sanatçılarımızda hocalarımızla beraber belediye başkanlarımızla beraber çocuklarımızla sohbet ettik Ben organize eden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir arada olmak tarihi ve Balıkesir'in Milli Mücadele'deki duruşunu yeniden hatırlamak idrak etmek son derece kıymetli ümidimiz gençlik de bu gençler bugüne sahip çıkıyorlar geleceğe sahip çıkacaklar inşallah. “ dedi.

"Kurtuluşun 101. Yılında 101 Genç İle Zafer Kampı " Türk gençliğinin milli değerlere olan bağlılığını artırarak, geleceğe daha umutla bakmalarını sağlayan unutulmaz bir deneyim haline geldi. Katılımcı gençler, ülkelerine ve milli mirasa olan sorumluluklarını daha da derinlemesine kavramış bir şekilde kampı tamamladılar.