15 Temmuz’un Simgeleyen tek Tanklı Demokrasi Anıtı Sındırgı’da

Perşembe, 01 Ocak 1970

15 Temmuz’un Simgeleyen tek Tanklı Demokrasi Anıtı Sındırgı’da

15 Temmuz hain darbe girişimini ve millet iradesinin göğsünü siper ederek tanklara, silahlara karşı kazandığı demokrasi zaferinin anısına Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde inşa edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler anıtı gerçek tankın sergilendiği tek anıt olma özelliği taşıyor.

Sındırgı Belediyesi tarafından kara kuvvetlerinden hibe olarak alınan tank ve altına konulan otomobil ile 15 Temmuz darbe gecesinin acımasızlığını gözler önüne seren anıt, Kuva-yi Milliye kahramanlarının yer aldığı rölyef çalışması ve 3 bin metrekarelik alana kurulan sosyal yaşam alanı ile Türkiye’de tek olan anıt park her detayı ile dikkat çekiyor.3 bin metrekarelik alana inşa edilen anıt parkta tank altında otomobil bulunurken, çevresinde bulunan 16 Türk bayrağı ve ışık ise Türk devletlerini temsil ediyor.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ve milletin kazandığı demokrasi zaferinin asla unutturulmaması gereken bir hadise olduğunu belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş AA muhabirine yaptığı açıklamada “15 Temmuz 2016 bu ülkenin başından çok badireler geçti. Kurtuluş savaşını gördük, Çanakkale’yi, gördük ve 15 Temmuzu gördük. Bu halk dışardan müdahalelerle yıkılmadı ama içeriden müdahalelerle denemeye kalkanlara da asla fırsat vermedi. İşte 15 Temmuz’da içimizde iyi güzel dini bir örgüt gibi gözüken ama hainlik yapanlara karşı vatandaşımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetiyle sokaklara, havaalanlarına, köprülere uçtu ve Elhamdülillah darbeye geçit vermedi. Sındırgıda doğal şehirde ilk andan itibaren meydanlarda toplandık. Burada o darbe girişimi yapabilme ihtimali olanlara karşı taarruza geçtik. Şükürler olsun ve o gün yaptığımız çalışmaları unutturmamak adına her 15 Temmuzda olduğu gibi kalıcı olarak da arkamda olan bir anıt yaptık ki Türkiye’de böyle bir anıt başka bir yerde yok. Sivil araç üstünde bir tank gelen nesil diyor ki baba bu nedir dediğinde evlat ülkene hainlik yapacaklara çok dikkatli ol, eğer dikkatli olmazsan senide bu tanklar içimizdeki hainler sivil halkı bir gün ezebilir. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Unutmadığımızı belli olsun diye de burada Sındırgıda müthiş bir anıtla bunu ölümsüzleştirmiş olduk. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde aziz şehitlerimizi rahmetle şükranla anıyorum. Mekânları cennet olsun, 15 Temmuz asla geçilmez.” şeklinde konuştu.