Doğumundan Nikâhına Çocuğuna Kadar Tesadüflerle Dolu Hayat Hikâyesi

Perşembe, 01 Ocak 1970

Doğumundan Nikâhına Çocuğuna Kadar Tesadüflerle Dolu Hayat Hikâyesi

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yaşayan Fatma Gümüştekin’in doğumundan, nikâhına hatta çocuğunun isminin konulmasına kadar tesadüflerle dolu bir hayat hikâyesi var. 94’lü yıllarda annesi ve kendisini doğuma yetiştirerek hayata tutunmasını sağlayan o isim yıllar sonra nikâhını kıyıyor, çocuklarının kulağına ezan okuyor.

Asıl mesleği Coğrafya öğretmenliği olan Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş’ın 1994 yılında Şapçı mahallesinde öğretmenlik yaptığı dönemde Rukiye Şahan’ı doğuma yetiştirerek bir hayat hikâyesinin başlangıcına ortak olmuş. Kordon bağının dolanması sonucu kritik saatlerde hastaya yetişen Şahan ve karnındaki bebeği de anında müdahale ile ölümden kurtulmuş.

Yıllar sonra Ekrem Yavaş Sındırgı Belediye başkanı olmuş, belediye personeli Muhammed Gümüştek’in in nikâhını kıymak için geldiği esnada nikâhını kıyacağı kişinin doğuma yetiştireceği Rukiye Şahan’ın kızı olduğunu öğreniyor. Gözleri dünyaya açıldığında hayatta kalmasına destek olduğu Fatma’nın nikâhını kıyan ve çocuklarına ismini okuyan da başkan Yavaş oldu.

Hayatın tesadüfler ve mucizelerle dolu Rukiye Şahan o gün kü yaşadıklarını “ Eşim askerdeydi o zaman. Ben kaynanamla, kaynatamın yanında durduğum için akşam sancım tutmuştu ama çok erken, hiç kimseye söyleyemedim. Böyle sabaha kadar çektim birde akşamüzeri 16.30 17.00’a kadar çektim. Ondan sonra başkanımı kaynatam buldu geldi. Sonra buraya gelince de baya bir azar işittiler. Bu gelini bu kadar niye durdurdunuz, bu kordon bağına dolanıp ölüyormuş bende ölüyormuşum. “ sözleri ile anlatıyor.

Doğumdan mutlu bir hayata başlangıcına vesile olan ve çocuklarının da mutluluğun paylaşan başkan Yavaş’ a teşekkür eden Fatma Gümüştekin “Bende başkanımıza çok teşekkür ederim. Doğumumu annem getirirken vesile olmuş. Şimdide görüşüyoruz hala, gerçekten çok mutluyuz. Sağ olsun, Allah razı olsun buraya kadar geldi ziyaretimize çok teşekkür ederim.” dedi.

Öğretmenlik yıllarından bu güne yaşadıklarını anlatan ve ülkenin içinde bulunduğu durumun şimdi nerelere geldiğinin bu hikâye ile de gözle görüldüğünü belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “Ben Şapçı köyünde öğretmenlik yaptım 93 yılında. Vekil öğretmenliğim vardı 8 ay. Tabi köyde arabada çok yok o yıllarda, köyde herhangi bir sıkıntı olursa herhangi bir problem olursa benim arabam olduğundan dolayı hoca diye okuyla koşuyorlar, tabi bazen bizde dersi bırakıp acil bir durum olursa ambulans görevi yapıyorduk. Tabi Rukiye hanımda o yıllarda hamile olunca yanımdaki Fatma’ya, bu kim Fatma’nın çocuğu, eşi personelim. Tabi daha önce Çağan oldu ama asıl işin ortaya çıkışı da tabi ki bizler nikâh kıymak üzere personelimiz ve sevdiğimizden dolayı İstanbul’daydık hatta İstanbul’dan hızlı bir gelişle Sındırgıya geldik. Geldiğimizde tabi nikâhı kıyacağız, kıymaya gitmeden önce Rukiye hanım yanıma geldi hocam biliyor musun dedi bu kızı doğuma sen götürmüştün dedi. Allah Allah nasıl dedim bende, sen dedi bizim köyde Şapçıda öğretmenlik yapıyordun ya işte o zaman benim sancılarım gelmişti bende çok ağrılarım olunca mecburen sana gitti sonra sen bizi arabaya attın Sındırgıya kadar getirdin, geldin. Sonra ben doğum yaptım, doğum yaptığımdaki işte doğan çocuk işte bu nikâhını kıydığın Fatma’ydı dedi. Yani benim için çok enteresan bir andı o an. Doğumuna sebep olduğumuz, hastaneye götürdüğümüz aşağı yukarı Sındırgıya da 25-30 kilometrelik olan bir köy orası Şapçı. 30 kilometreden arabayla atıp hastaneye yetiştirdiğimiz ve neticesinde de doğum olan ve yıllar geçtikten sonrada personelim olan Muhammet’le nikâhını da kıydığım kişi, nikâhını kıydık. Sonra Çağanın yanına geldik şimdide bugün Kutay’ında kulağına ezanı okuyarak, kameti getirerek adını da, ismini de koymuş olduk. Yani hayat aslında hikâyelerden ibaret, Allah bizi oraya görev yaptıracak biz gideceğiz orada bir ambulans gibi arabayla geleceğiz ve yıllar geçecek biz unutacağız ama anne unutmayacak tekrar bize o anları hatırlatacak. Ama yıllar geçiyor işte şimdi çocuklarının olduğuna ve onların isimlerini koymakta Rabbim nasip ediyor. Allah hayırlı ve uğurlu eylesin. Mutlulukları huzurları daim olsun diyelim. “ şeklinde konuştu.