Sındırgıda sabaha kadar süren Kadir gecesi programı vatandaşları bir araya getirdi.

Pazartesi, 24 Nisan 2023

Sındırgıda sabaha kadar süren Kadir gecesi programı vatandaşları bir araya getirdi.

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi, Sındırgı’da dualarla idrak edildi. Kadir gecesi programı saatler arasında değil iki vakit arasında dolu dolu geçti. Gazi, şehit yakınları ve depremzedeler için düzenlenen iftar yemeği sonrası teravih namazı ile başlayarak sabah namazı ile son buldu.

Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olarak bildirilen Kadir gecesinde Sındırgı Şerif Paşa Camiinde buluştu. Sındırgı belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından Sındırgı’da ikincisinin gerçekleştirilen program Gazi, şehit yakınları ve depremzedeler için düzenlenen iftar yemeği sonrası teravih namazı ile başlayarak sabah namazı ile son buldu.  Geçen seneki yapılan programa göre daha yoğun bir ilgiyle yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen programda teravih namazı sonrası “ Sakal-ı Şerif “ ziyareti gerçekleşti. İlçe Müftüsü Sami Türkel vaaz ve sohbetleriyle birlikte ilahiler söylendi vatandaşlarla bir araya geldi. Sakalı Şerif ziyareti sonrasından tesbih namazı kılındı. Saat başı Kur’an- ı Kerim tilaveti, müftülük ilahi grubu ilahi ve kaside dinletileri, serbest zaman şeklinde devam etti. Cami hoparlörlerinden sabaha kadar Kur’an, dua sesleri yükseldi. Tefekkür saati sonrasında Sındırgı Belediyesi tarafından Şerif Paşa Meydanında Sahur sofrası kuruldu.

Sındırgı halkı yapılan programdan çok memnun kaldıklarını ve Kadir gecesinin bereketini, huzurunu ve maneviyatını tam anlamıyla yaşadıklarını ifade ederek emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Sahur vaktinde ise Sındırgı Belediyesi tarafından kurulan sahur sofrasında vatandaşlar bir araya geldi. Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş da kadir gecesini vatandaşlarla birlikte geçirdi.

İlçe Müftüsü Sami Türkel “Kadir gecesinin olduğu bir ortam. Rabbimizin bin aydan hayırlı dediği bir gecedeyiz, Kadirdeyiz, Kadir gecesindeyiz. Cemaatimizle böyle teravihle başlayan teşbih namazı, dualar, zikirler, Kuran çünkü bu gece Kur’an gecesi, Kuranın doğduğu gece, Kuranın indiği gece. Kitabımızı konuştuk ondan mesajlar aldık. Tefekkür saatimiz oldu. Hakikaten bu sene bir başka geçen yıl başlattığımız bu güzellik bu sene artarak devam ediyor. Bir bereket ortamı var. Rabbim bu geceden gereği gibi feyz edenlerden eylesin. Duaların kabul olduğu bir gece, bir ömre bedel bir gece, Rabbim gecemizi hayırlı ve bereketli eylesin.” Dedi.

Düzenlenen programdan çok memnun kaldıklarını ifade eden Sevil Yüksek “Öncelikle bütün İslam âleminin Kadir gecesini mübarek eyliyorum.  Çok güzel bir geceydi buradan müftümüze ve belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Geçen senede biz bu programa katıldık ve tadı damağımızda kaldı neredeyse, tekrar gelmek istedik bu sene. Yani manevi ortamı ayrı güzel, yapılan hizmet ayrı güzel gerçekten hepsine ayrı ayrı takdir ve teşekkürler ediyorlar.” Dedi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise “Bir Kadir gecesinde Sındırgının Şerif paşa meydanında muhteşem bir tablo var. Allah Ramazanımızı mübarek eylesin, Kadir gecemizi mübarek eylesin. Mağfireti, bereketi hepimizin üzerine olsun. Tabi geçen yıl müftü hocamızın ilçeye gelmesiyle beraber başlayan iftar arkasında teravih namazı gece tespih namazları, ilahiler, Kur’an-ı Kerim hakikaten sabah namazına kadar muhteşem bir geceyi birlikte yaşıyoruz. Şuanda vatandaşımıza sahur ikramı verdiğimiz zaman. Kadını erkeğiyle yani normal zamanın çok çok üstünde bir cemaat sabahladı burada. Yani Sındırgı Şerif paşa meydanının o hem fiziki havası İstanbul’un bir Eyüp Sultanı var, küçük minik bir hali burada karşılık buldu. İlçe müftülüğümüz, Sındırgı belediyesi ve buradaki halkımızla yani kadını, erkeğiyle Kadir gecesini hakkını verdi.  Burada güzel bir ortam oluştu ve İnşallah biraz sonrada sahur ikramımızdan sonrada sabah namazımızı kılarak evlere gideceğiz. Akşam başlayan iftarla yaptığımız Gazi, şehit yakınları, depremzedeler hepsiyle beraber yaptığımız program gece boyu devam edip sabah namazını kılarak sonlanıyor.  Rabbim Tekrar Kadir gecenizi mübarek eylesin.” Dedi.