EMİTT 2023’te Doğal Şehir Sındırgı Rüzgar

Pazartesi, 24 Nisan 2023

EMİTT 2023’te Doğal Şehir Sındırgı Rüzgarı

Balıkesir’in Sındırgı Belediyesi, 12 – 15 Nisan tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Beylikdüzü’nde gerçekleşen  ’Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)’e damga vuracak değerleri ile Balıkesir standında yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımı ile gerçekleşen Emitt 2023’ün en gözde stantlarından biri de doğal şehir Sındırgı ilçesinin tüm güzellikleri ile yer aldığı Balıkesir standı oldu. Sındırgı standını da ziyaret eden Bakan Ersoy’a Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş tarafından ilçe ve fuarda bulunan değerler hakkında bilgi verildi.

Tarih, kültür, turizm potansiyelini bünyesinde barındıran doğal şehir Sındırgı, 3000 yıllık kültür yağcıbedir halıları ve Jeotermalle kurutulan doğal sebze ve meyveleri ve ön plana çıkan birçok değeriyle fuarda tanıtılıyor. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, göreve geldiği günden bu yana fuar ve festivalleri tam anlamı ile değerlendirerek ilçesi adına başarılı tanıtım organizasyonlarına imza atmaya devam ediyor. Sındırgı ile başlayan başarı dolu serüven Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Tanıtma Komisyonu başkanlığı görevi ile Balıkesir’in geneline yayılıyor.

Doğal şehir ünvanını tescilleyen leylek figürü ve Yağcıbedir halıları ile katıldığı her fuarda dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Sındırgı Belediyesi deprem nedeniyle eğlenceli gösterilere yer vermeyerek doğal ve yöresel kıyafetler ile yöre kültürünü tanıtıyor.

Geçtiğimiz yıl özel tasarım kıyafetlerin görücüye çıkacağı Yağcıbedirden Modaya Yolculuk defilesinin yanı sıra, Yağcıbedir Halı dokuma etkinliği, uçan halı yarışmaları, yöresel halk oyunları ekibi, güreş takımının muhteşem gösterisi, Sındırgı’nın uçan leyleği fuar boyunca ziyaretçilerin hoş vakit geçirmelerini sağlayan Sındırgı ilçesi bu yıl da ünlü sanatçı Devrim Erbil’in tablolarının yağcıbedir halılarına dokunduğu sergi ile göz dolduruyor.

Doğal şehir ünvanı ile turizmin parlayan yıldızı halini alan Sındırgı ilçesini ve Balıkesir’in tüm güzelliklerini her alanda tanıtmak için her türlü imkânı değerlendirdiklerini belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “ Dünya’nın en büyük turizm fuarları arasında yer alan Emitt 2023’te Balıkesir’imizin ve ilçemizin tüm değerlerini tanıtıyoruz. Özellikle İDA Madra Jeopark projesi katılımcıların dikkatini çekiyor. Turizm rotasını oluşturan alanlarımız, yöresel ürünlerimiz ve tüm değerlerimizi bu fuarda tanıtıyoruz. Asrın felaketi deprem nedeniyle bazı etkinliklerimizi askıya alsak da Türkiye’yi doyuran il, turizm güzellikleri ile ender yerlerden biri olan Balıkesir’imizi ve Sındırgımızı en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Hedefimiz 12 ay turizmi canlandırmak, yöre halkımızın ve ilimizin tüm imkanlarını değerlendirerek vatandaşlarımız için ekonomik kazanca dönüştürmek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl fuara Yağcıbedirden Modaya Yolculuk defilesi damga vurmuştu. Bu yılda Prof. Dr. Uğur Batı’nın projesi ile Balıkesir’li sanatçımız Devrim Erbil’in tablolarını dokuduğumuz Yağcıbedir halılarımızı sergiliyoruz. Standımızı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a, beraberindeki heyete, Balıkesir’imizin tanıtımında üstün çaba sarf eden Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanımız Yücel Yılmaz’a ve emeği geçen herekese teşekkür ederim. Balıkesir 20 ilçesinin güzellikleri ile 15 Nisan’a kadar Emitt 2023’te. ” dedi.

 

Yöresel ürünler, termal kaynaklar ve turizm değerlerinin yanısıra jeotermalle sağlıklı gıda BALKURU ürünleri de ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.