Sındırgılı gençlere gelenekler aktarılıyor, ahlaki ve manevi değerlerimize uygun etkinliklerle ramazan ayı dolu dolu geçiyor

Pazartesi, 24 Nisan 2023

Sındırgılı gençlere gelenekler aktarılıyor, ahlaki ve manevi değerlerimize uygun etkinliklerle ramazan ayı dolu dolu geçiyor

Bayram öncesi gençlerden şehitlik ziyareti

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Sındırgı Belediyesi Eğitim Merkezinde öğrencilere sınavlara hazırlık eğitimleri verildiği gibi, ahlaki ve manevi değerleri hatırlatıcı etkinler de gerçekleştiriliyor.

Etüd ve sınavlara hazırlık gibi ders programlarının yanı sıra gelenek ve göreneklerin, ahlaki değerlerin de ön plana çıkarıldığı etkinliklerle gençler günün stresinden uzaklaşıyor. Ramazan ayı boyunca da farklı etkinlikler gerçekleştirildi. İsteyen gençler ramazan ayı boyunca 3 hatim okudu.

Bayram öncesi kabir ziyareti gerçekleştiren öğrenciler okudukları hatimleri, şehitlere bağışladı. Öğrencilere dinen de önemli bir yeri olan bayram öncesi kabir ziyareti geleneği de hatırlatıldı. İlçe mezarlığında bulunan şehitlikler ve Kılavuz dede türbesi ziyaret edildi.

Gençlere Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş eşlik etti. İlçe mezarlığında bulunan şehitlikler, Kuva-yi Miiliye kahramanlarından İbrahim Ethem Akıncı, eski mezar taşları ve Kılavuz dede hakkında bilgi verdi.

Başarılı, ahlaklı ve değerlerine sahip çıkan, Ülkemizi zirveye taşıyacak gençler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş  “ SIBEM de Sındırgı’ da üniversiteye, LGS’ye hazırlanan 260’a yakında öğrencimiz var. Onlarla bu akşam bir iftar yemeği yapacağız ve o gençlerimizi bir program dâhilinde bugün ilçe mezarlığımıza getirdik. İbrahim Ethem Akıncı gibi Kuvayı milliye önderimizi, Kılavuz dede gibi 1300’lü yıllarda bölgeyi İslamlaştırabilmek için buraya gelmiş bu mezarlıktaki en eski olarak metruk bulunan Kılavuz dedeyi ziyaret ettiler. Aynı zamanda da şehit kaymakam 1903’lü yıllarda bir tütün meselesi sebebiyle şehit edilmiş bir kaymakamın yani Kamil Efenin mezarını ziyaret ettiler. Yani bu mezarlıkta metruk bulunan yüzlerce insandan en önemlilerinde hayat hikâyelerini de aslında bizden dinlemiş oldular. Şehitliğimizi ziyaret ettik. Burada gençlerin hatimlerini, dualarını da ilçe müftümüzle birlikte yaptık. Burada da şehitliğimizde yatan Sındırgıda 28 adet terör şehidimiz var. Onlarında ruhlarına Fatiha okuduk. Allah gençlerimizi, neslimizi, vatanımıza, bayrağımıza, mukaddesatımıza layık gençler, nesiller yetiştirsin ve bunlara duyarlı, bakış açıları olan iyi nesiller olsun. “ dedi.

Kabir ziyaretin ardından “Gençlik İftarı” gerçekleşti.