Kışla Müzehan da Gönüllük Söyleşisi Gerçekleşti

Pazartesi, 24 Nisan 2023

Kışla Müzehan da Gönüllük Söyleşisi Gerçekleşti

İlahiyatçı ve Sosyolog Erol Erdoğan Balıkesir’ in Sındırgı İlçesinde “Gönüllülük:  İyilerin Yol Haritası” söyleyişi gerçekleştirdi.

Balıkesir Büyükşehir Kent Konseyi tarafından Ahmet Kot kütüphanesinde gerçekleştirilen Hemhal sohbetlerinin konuğu ilahiyatçı – sosyolog Erol Erdoğan, Sındırgı Kışla müzehanda tarihi bir atmosferde gerçekleştirilen söyleşi programına da katıldı.

Tarihi bir atmosfer ve ev sohbetleri tarzında gerçekleştirilen söyleyişide “Şehir, Çocuk ve İnsan” üzerine konuşan Sosyolog Erol Erdoğan, şehirlerin ve sokakların çocuksuzlaştığını ve oyunsuzlaştığını ifade ederek "Şehirlerdeki güvenlik ve mimari meselelerini çözerek çocuklarımızı daha görünür hale getirebiliriz." dedi. Erol Erdoğan çocuğun ilk gelişiminin özellikle ailede başladığını, bu yüzden anne ve babalara büyük sorumluluk yüklendiğini belirtti.

Kışla Müze Handa düzenlenen söyleyişi öncesi Erol Erdoğan Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaşla birlikte ilçenin turizm alanlarını gezdiler.  İlçenin turistik ve kültürel yapısını çok beğenen Erol Erdoğan Sındırgıya tekrar gelip daha detaylı gezeceğini ifade etti. Kışla Müze Handa gerçekleştirilen  “Gönüllülük: İyilerin Yol Haritası” adlı söyleyişi tarihi bir atmosferde, etkili bir katılım ile gerçekleşti. Söyleyişi sonunda ise Erol Erdoğan kendine ait kitapları imzalayarak dinleyicilere hediye etti.

Sındırgıya ilk defa geldiğini belirten ilahiyatçı - sosyolog Erol Erdoğan “Ama bildiğim, ismini bildiğim arkadaşlarımın olduğu bir şehirdi. Tarihi eserleri var. Öğlen namazını şehrin en eski camide kıldım. Cemaatin kalabalığı çok hoşuma gitti. Bölgedeki kaplıcalardan birisini gezdim.  Kaplıcalarla ilgili bilgiler aldım. Çok farklı bir devre mülk sisteminin de olduğunu gördüm o da hoşuma gitti işletme olarak çok farklı bir yöntem izleniyor bölgede. Ayrıca bir müzeyi, butik bir müzeyi gezdim, güreş evini gezdim. Onda çok daha mutlu oldum çünkü butik müzeler çok hoşuma gidiyor. Anadolu’yu gezerken çok farklı illerde tematik ve küçük müzeler görüyorum ve bunların gezilmesi de çok kolay, çok hızlı gezebiliyorsunuz. Yapılması da çok kolay hatta tanıdığım bütün kaymakamları, belediye başkanlarına da kendi yörelerinin değerlerini koruma amaçlı böyle butik müzeler yapmaları gerektiğini öneriyordum. Bugünde Sındırgıda böyle butik bir müze görmenin heyecanını yaşadım, çokta hoşuma gitti. Güzel İnşallah tekrar yolum düşer. Çünkü bugün dediğim gibi en fazla 3-4 saat gezebildim. Ama Sındırgıya birkaç gün ayırmak gerekiyor diye düşünüyorum. İnşallah tekrar yolum düşer.” dedi.

Ekrem Yavaş “Doğal şehir Sındırgının kültürel değerlerini arttırabilmek, halkımızı bilinçlendirmek adına bugün çok özek bir konuğumuz vardı. Hem kendisi ilahiyatçı, sosyolog ve araştırmacı Erol hocamla birlikteydik.  Erol Erdoğan hocam hakikaten çocuk oyunları konusunda özellikle eyleme dönüşen hareketlerle ilgili olarak güzel çalışmaları var. Bugün çok butik bir ortamda Kışla Müze Handa onunla birlikteydik. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Balıkesir’de Yücel Yılmaz başkanımın başlattığı oradaki kütüphane çalışmaları nezdinde burada bulundu ve bizlerde kendisinden ziyadesiyle istifade ettik çok teşekkürler. “ dedi.