Sındırgılı Öğrenciler Hazırladıkları Yiyecekler ile Depremzedeler Yararına Kermes Düzenledi

Pazartesi, 24 Nisan 2023

Sındırgılı Öğrenciler Hazırladıkları Yiyecekler ile Depremzedeler Yararına Kermes Düzenledi

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde lise öğrencileri, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedeler için kermes düzenlendi.

Sındırgı kaymakamlığı ve Sındırgı belediyesinin destekleriyle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lisesi öğretmen ve yiyecek ve içecek hizmetleri alanı öğrencileri, Sındırgı Belediyesi Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencileri, evlerinde yaptıkları yiyecekleri kermeste satışa sundu.

Pazar yeri girişinde gerçekleştirilen ve ilgi gören kermesten elde edilen gelirin depremzedelere bağışlandığı bildirildi.

Kaymakam Zafer Oktay, depremzede vatandaşlara katkı sunmak amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, METAL ve SIBEM koordinesinde Sındırgı Belediyesinin destekleriyle kermes düzenlediklerini söyledi.

Kermese Kaymakam Zafer Oktay, Belediye Başkan yardımcıları Salih Durak, Halil Aldemir, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

 

İlçe kaymakamı Zafer Oktay  “Gerçekten bugün çok anlamlı olan bir faaliyet içerisindeyiz. Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, ailelerimiz ve depremzede ailelerimizin de katıldığı bir kermeste buluştuk. Ben emeği geçenlere gerçekten teşekkür ediyorum. Bugün bu kermesimizin deprem felaketinin ardından ülkemizde yaraları sarmak adına bizde bu kermes sonucu elde ettiğimiz gelirlerimizi o bölgede İnşallah yine buluşturacağız. Ben tekrardan milletimizin başı sağ olsun diyorum.”

METAL öğretmen Osman Vıcıl

“Burada şuan ürünler okulumuzun öğrencileri tarafından, yiyecek içecek hizmetleri alanı tarafından yapılan ürünler. Diğer ürünler ise depremzede ailelerin kendi yaptığı ürünler. Yanı sıra Sındırgı halkının da kermesimize yapmış olduğu katkı vermek amaçlı ürünler getirdiler. Bu ürünlerin satışını gerçekleştiriyoruz. İnşallah elde ettiğimiz gelirlerle beraber bölgemize gelen depremzede ailelerin birazda olsa yaralarını sarmaya çalışacağız.”

 

Öğrenci Umut Acar “Okulumuz olarak yaptığımız ürünleri depremzedelere yardım olaraktan ve satış yapmaya geldik bugün. Az çok demeden sonuçta yardım için burası yani çok veya az hiç önemli değil. 15’ten fazla ürünle buraya satış yapmaya geldik. Muhasebe bölümümüzde bize yardımcı oldu bu konu hakkında. Poğaça olsun, börek olsun, tatlısı olsun burada ilçemizde yaşayan depremzede ailelerde bizi yalnız bırakmadı. Hemşerileri içim kendi ilçesine özgü yemekleri yapıp buraya geldiler.  Onlarda bize yardımcı oldular Hataya özgü olsun Kahramanmaraş’a özgü olsun. “