Sındırgı Millet Kütüphanesi Gençleri Sınavlara Hazırlıyor

Perşembe, 09 Mart 2023

Sındırgı Millet Kütüphanesi Gençleri Sınavlara Hazırlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı belediyesi işbirliği ile 2019 yılında faaliyete açılan ve bine yakın üyeye ulaşan Sındırgı Belediyesi P. Uzm. Çvş. Hasan Öztürk Millet Kütüphanesi üniversite sınavlarına hazırlananlar başta olmak üzere ilçedeki öğrenciler tarafından ders çalışmak için tercih ediliyor.

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde hizmet veren Balıkesir’in ilk Millet Kütüphanesi olan Sındırgı Belediyesi P. Uzm. Çvş. Hasan Öztürk Millet Kütüphanesi farklı konsepti ile Türkiye’de de bir ilk olma özelliği taşıyor. 500 metrekarelik alan içerisinde oluşturulan Millet Kütüphanesinin zemin katında çocuk kütüphanesi, sesli oda, ödül odası, internet odası bulunurken ikinci katında ise yetişkin kütüphanesi ve kafeterya bulunuyor. Kütüphanenin dizaynında engelli vatandaşlar içinde bütün detaylar düşünülmüş. Özellikle üniversite adayları sınavlara burada hazırlanırken gönüllü öğretmenler de belirli gün ve saatlerde öğrencilere destek veriyor. İlçeye gelen sınavlara hazırlanan öğrencilerin de geri kalmaması adına Millet Kütüphanesi hizmet veriyor.

Öğrenciler için internet hizmetinin yanı sıra, ücretsiz çay ikramı da yapılıyor. Öğrencilerin meslek seçimi ve geleceğe yönelik düşüncelerini şekillendirmek, merak edilen soruların cevabını bulmak için belirli aralıklarda Büyükşehir Belediye başkanından, kaymakama, veterinere, mühendise kadar farklı iş dallarında kariyer buluşmaları, kitap okuma günleri de gerçekleştiriliyor. Özellikle ilkokul öğrencileri için en çok kitap okuyanlar için ödül olarak oyun odası da bulunuyor.

Ev ortamından daha sessiz ve ortam olarak da uygun olduğu için üniversite sınavlarına hazırlanmak için buraya geldiğini belirten Eylül Bağcı “Üniversiteye hazırlanıyorum. Evde çok fazla ses çıktığı için ve ses geldiği için kütüphanede daha da verim li bir ortan olduğu için buraya geliyorum. Sabah sekiz de açılıyor akşam saat on da kapanıyor. Sessiz bir ortam olduğu için kendimi daha verimli çalışırken daha mutlu hissettiğimi için buraya geliyorum. Depremzede arkadaşlarımızda buraya gelip ders çalışabilirler onlarımda buraya bekliyoruz.” Şeklinde konuşurken lise son sınıf öğrencisi Hali Buğra Tunç “Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Sabah saat dokuz gibi geliyoruz akşam saat beşe kadar sınava hazırlanıyoruz. Bizimle beraber gelen depremzede arkadaşlarımız da var onlarda sınava hazırlanıyorlar. Deprem oldu bir şeylerden geri kaldınız, bir şeyleri hep ertelediniz, ama bu ertelediğiniz eğitim olmasın gelin hep beraber burada ders çalışalım sınavımıza hazırlanalım.” dedi.