Sındırgı’da Yaşayan İranlı Aileden Duygulandıran Bağış

Perşembe, 09 Mart 2023

-Sındırgı’da Yaşayan İranlı Aileden Duygulandıran Bağış

-Satışa Koyduğu Aracın Parasını Aldığı Gibi Hatay’da Kurulacak Sındırgı Mahallesinden Depremzedeler İçin Konteyner Ev Aldı

Depremzedelere yardım etmek amacıyla aracını satan Akbari ailesi elde ettikleri gelir ile Hatay’da kurulacak Sındırgı Mahallesi için konteyner ev aldı. 

7 yıldır Türkiye’de ve son iki yıldır Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yaşayan Akbari ailesi aetzedelere destek olmak için tek birikimleri olan 2004 model aracını satışa çıkarmıştı. İranlı ailenin depremzedelerin acılarını paylaşmak istemeleri, onlara yardım için yaptıkları fedakarlık herkesi duygulandırdı.

Sosyal medya üzerinden ve haberlerden aracın yardım amacıyla satıldığını öğrenen Şehmuz Erdem, eşi Farahnaz Davudi ile birlikte aracın sahibi Mona Akbari ile telefonda anlaştıktan sonra Sındırgı’ya gelerek aracı satın aldı.

- "Ben de aynı durumda olsaydım, Türkler de bana yardım ederdi" sözleri ile yardımlaşmanın, insanlığın dini, dili, ırkının olmadığını gösterdi. Aracını satıp depremzedelere yardım edebildiğinde ilk aracı aldığında yaşadığı mutluluğu yaşadığını belirten Mona Akbari  “ Arabayı satışa koyduk İstanbul’dan bir aile bize ulaştılar sosyal medyadan geldiler, oturduk, anlaştık notere geldik. Alan kişiye hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Aracı almak için İstanbul’dan gelen Şehmuz Erdem “ Ben evde haberleri izlerken Mona hanımın arabasını bağışladığını gördüm bu çok hoşuma gitti. İnternet üzerinden Mona hanıma ulaştım, numarasını aldım konuştuk, anlaştık. İstanbul’dan geldim Balıkesir’e arabayı aldım ve gidiyorum. Onların yaptığı şey çok güzel bir duygu benim çok hoşuma gitti. İranlı bir ailenin bunu yapması beni çok duygulandırdı. Bizimde çorba da tuzumuz olsun dedik, geldik anlaştık bu gün alıp gidiyoruz İstanbul’a. “sözleri ile düşüncelerini dile getirirken eşi Farahnaz Davudi ise “İranlı bu güzel aile bu güzel işi yapıyor. Ben eşime söyledim ne yapalım. Gidelim bu arabayı alalım. Allah büyüktür parası Allah verir. Sonra geldik, bin defa çok şükür ona ulaşabildik ve arabasını aldık. Hayırlı olsun Allah inşallah hayırlarını kabul etsin. Dileklerini Allah kabul etsin. “ dedi.

Sındırgı’da yaşayan İran kökenli Akbari ailesi tek varlığı olan aracını depremzedelere yardım amacıyla sattıktan sonra elde edilen geliri Hatay’da yapılan Sındırgı mahallesinden konteyner ev alınması için Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş’a teslim etti.

 

Sındırgı’da hayırseverlikte adeta bir seferberlik yaşandığını ancak İran’lı bir ailenin bu tür bir yardımda bulunmasının duygulandıran ve önemli bir davranış olduğunu belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “Sındırgı’da yerleşmiş, termal turizmle alanında işler yapan İranlı bir ailemiz depremzedelerimize yardım için arabasını geldi sattı. O arabanın parasını Hatay’da yapılacak olan konteyner kente bağışladı. Allah onlardan binlerce razı olsun. Burada bayrağı farklı, milliyeti farklı, ama bu ülkede yaşamanın gereği olarak ben de varım diyen yabancı bir ülkenin vatandaşı bizleri çok duygulandırdı. Biz bir ve beraber oldukça, devlet ve millet iş birliği içinde oldukça bu zorluğun da, sıkıntını da üstesinden hep beraber geliriz. Millet olarak bir ve beraberiz. Onun için bu destekler çok değerli milletin feraseti, devletin gücü elbirliği ile bu yaraları saracaktır Allah’ın izniyle. “ dedi.