Sındırgı’da Fırınlar Asrın Felaketi İçin Yandı

Cuma, 03 Mart 2023

Sındırgı’da Fırınlar Asrın Felaketi İçin Yandı

BALIKESİR (AA) – Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde asrın felaketinin yaşandığı 10 ilin etkilendiği deprem bölgesi için adeta Kurtuluş Savaşında sergilenen bir dayanışma yaşanıyor.

Depremin olduğu ilk andan itibaren yardım seferberliğinin başladığı ilçede çocuğundan yaşlısına kadar herkes mücadele içerisinde. Bölgeden gelen acil ihtiyaç listesine göre AFAD, KIZILAY ve İHH koordinasyonunda yardımlarını çoğaltan Sındırgı ilçesindeki bütün mahalle fırınları depremzedeler için yandı.

Sındırgı’nın 75 mahallesinde köylü kadınlar yöresel yöntemlerle ürettikleri ve uzun süre dayanma özelliğine sahip köy ekmeklerini depremzedeler için üretti. Kadınların mahalle fırınlarında yaptıkları ekmekler imece usulü tek tek poşetlenerek çadıra teslim edildi. Burada gönüllü vatandaşlar tarafından listelenen ve sağlam kolilere yerleştirilen köy ekmeği ve yardımlar belediye ekipleri, STK’lar ve gönüllü vatandaşlar işbirliği ile araçlara yüklendi.

Yardım TIR’ına yüklenen 6000 köy ekmeği, kadınlar tarafından Akpınar Yaşam Merkezinde hazırlanan 6000 kumanya ve acil ihtiyaç listesinde yer alan 1 TIR ve 2 Transit yardım, 5 personel ile deprem bölgesine gönderildi.

Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş’a vesile olduğu için teşekkür eden Camicedit mahallesi kadınları“ Depremzedeler için ekmek yaptık, komşularla. Birleşelim diye. Beraber olalım diye. Bütün Türkiye kucak açtı. Yardımlaşalım diye. Bu ekmekler de insanlarımızı doyuralım.” şeklinde konuştu. 

Mahalle halkı tarafından yapılan ekmekleri ilçe merkezine getiren Çoturtepe mahalle muhtarı Sezen Çelik “ Mahallede cami hoparlöründen anons yaptık. İnsanlar gerçekten çok duyarlı. Maddi manevi ne varsa yardım yaptılar. En son dediler ki ekmek lazım. Akşama kadar mahallemizde ekmek yaptık. Getirdik teslim ettik. İnşallah Allah bir daha bize böyle bir şey yaşatmaz. ” dedi.

Sındırgı Belediye başkan yardımcısı Salih Durak  “Şuanda deprem bölgesine Sındırgıdan, Sındırgı halkı katkılarıyla 8 tır gönderdik. Şuan ekmek yüklüyoruz o bölgedeki insanlara gitmek için. Bir yandan aş evi Malatya’da şuan Sındırgı belediyesi bünyesinde kuruldu. 4 transit daha önceden ekmek göndermiştik. Bir yandan da arama kurtarma ekibimiz şuan Pakistan arama kurtarma ekibiyle alanda enkazlar da kalan vatandaşlarımız kurtarmak için mücadele ediyor.” dedi.

Sındırgı ilçesinden deprem bölgesine giden yardımlar da Sındırgı Düvertepe kooperatifine kayıtlı araçlar ve ilçedeki nakliyeciler tarafından ücretsiz olarak sağlanıyor. Bunun yanı sıra kendi araçları ile bölgeye yardıma giden gönüllüler de yardımların direk olarak vatandaşlara ulaşmasını sağlıyor.