Öğrencilere Ara Tatil Hediyesi Ulus Dağında Kar Keyfi Oldu

Cuma, 10 Şubat 2023

Öğrencilere Ara Tatil Hediyesi Ulus Dağında Kar Keyfi Oldu

BALIKESİR AA - Balıkesir Sındırgı belediyesi ara tatil hediyesi olarak karnesi ile birlikte belediyeye müracaat eden öğrencileri Ulus dağı’na götürdü.

Öğrencilerin ilçeyi daha iyi tanıması için düzenlemiş oldukları “ Karneni Getir, Geziye Katıl” kampanyası gerçekleştirildi. Gezi rotası kapsamında öğrenciler İDA MADRA jeoparkını ve Ulus dağını gezme ve eğlenme fırsatı buldular.  

Hisaralan Jeosit alanında eğitici ve öğretici bir gezi gerçekleştiren öğrenciler, İDA MADRA gezisinin ardından Ulus Dağına çıkarak kar keyfinin tadını doyasıya yaşadılar. Zirvede kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu Ulus dağı’nda öğrenciler kızaklarla kaydı, kar topu oynayarak gönüllerince eğlendi.

Karda eğlenmenin keyfini dile getiren Eyüp Yiğit Çakmak “Geldiğimiz için çok mutluyum. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum çok eğleniyoruz. Ulusa kayak merkezi yapılınca buraya yine gelmek istiyoruz Ulus Dağı çok güzel bir yer” dedi.

Ulus dağına gelen halk oyunları öğrencileri karda oynamanın yanı sıra farklılık yaparak kar üzerinde yöresel oyunlarını sergiledi. Ulus dağında yöresel oyunlarını sergileyen öğrenciler hafızalardan silinmeyecek görüntüler bıraktı.

Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş da farklı gruplarla bir araya gelerek öğrencilerin kar sevincine ortak oldu. Başkan Yavaş “Doğal şehir Sındırgımız da yer bir yerinde farklı güzellikler var. Yüzde elli yedisi ormanlarla kaplı bu şehirde bir tarafında sıcak su, termal sular ormanlarımız da kamp karavan alanları, gökyüzü gözlem şenlikleri ve şu anda da bin yedi yüz altmış dokuz metre yüksekliğindeki Ulus Dağında bir kayak merkezi yapabilme projelerinin çalışmalarını yapıyoruz. Bu sebeplerde özellikle çocuklarımızı sömestr tatilinde hoşça vakit geçirebilmeleri için bir karne hediyesi olarak kendilerini Ulus Dağına çıkardık. Dün folklor gruplaydı bu gün diğer öğrenciler iki yüze yakın öğrencimizi Ulus Dağında burada ortamı görebilmek kar olmadığı bir dönemde özellikle kar yağışının olduğu Ulus Dağına çıkarmak büyük keyifti. Burada mangal yaktılar, birbirleriyle kartopu oynadılar, kızak yaptılar ve aslında soğuğun mikropları öldürdüğü o karın bereketin tadına vardılar. Biz Sındırgı Belediyesi olarak her daim her yaştaki insanların hoşça vakit geçirebileceği işler yapmaya çalışıyoruz. Doğal şehrin dağlarını bir deniz kullanarak turizme kazandırmaya çalışıyoruz. Doğal şehirde yaşamak farklı bir güzellik” dedi. 

Sömestr tatilini Ulus dağında geçiren öğrenciler karda doyasıya eğlendikten sonra yorgunluklarını ateş başında sucuk ekmek yiyerek giderdi.

 

 

 

 

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde belediye tarafından öğrencilere yarıyıl tatili hediyesi olarak Ulus Dağı'na gezi düzenlendi.

"Karneni getir, geziye katıl" başlıklı kampanya kapsamında öğrenciler, İda Madra Jeoparkı'ndaki Hisaralanı jeositlerini ve karla kaplı Ulus Dağı'nı gezdi.

Kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu dağda kızaklarla kayan öğrenciler, kartopu oynayarak gönüllerince eğlendi.

Öğrencilerle bir araya gelen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, yaptığı açıklamada, ilçenin doğal güzelliklere sahip olduğunu hatırlattı.

İlçenin yüzde 57'sinin ormanlardan oluştuğunu dile getiren Yavaş, şöyle konuştu:

"Bu şehirde bir tarafında sıcak su, termal sular, ormanlarımızda kamp karavan alanları, gökyüzü gözlem şenlikleri ve şu anda da 1769 metre yüksekliğindeki Ulus Dağı'nda kayak merkezi projelerinin çalışmalarını yapıyoruz. 200'e yakın öğrencimizi sömestir tatilinde hoşça vakit geçirebilmeleri için bir karne hediyesi olarak Ulus Dağı'na çıkardık. Burada mangal yaktılar, birbirleriyle kartopu oynadılar, kızak yaptılar ve aslında soğuğun mikropları öldürdüğü o karın bereketin tadına vardılar. Sındırgı Belediyesi olarak her daim her yaştaki insanların hoşça vakit geçirebileceği işler yapmaya çalışıyoruz. Doğal şehrin dağlarını turizme kazandırmaya çalışıyoruz. Doğal şehirde yaşamak farklı bir güzellik."

Öğrencilerden Eyüp Yiğit Çakmak ise geziye katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, " “Geldiğimiz için çok mutluyum. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum çok eğleniyoruz. Ulusa kayak merkezi yapılınca buraya yine gelmek istiyoruz Ulus Dağı çok güzel bir yer” dedi.

Ulus dağına gelen halk oyunları öğrencileri karda oynamanın yanı sıra farklılık yaparak kar üzerinde yöresel oyunlarını sergiledi. Ulus dağında yöresel oyunlarını sergileyen öğrenciler hafızalardan silinmeyecek görüntüler bıraktı.

 

Sömestr tatilini Ulus dağında geçiren öğrenciler karda doyasıya eğlendikten sonra yorgunluklarını ateş başında sucuk ekmek yiyerek giderdi.