Kariyer Buluşmalarının Bu Haftaki Konuğu Altın Adamlar

Pazartesi, 05 Aralık 2022

Kariyer Buluşmalarının Bu Haftaki Konuğu Altın Adamlar

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Sındırgı Belediyesi tarafından gençleri sınavlara hazırlamak, derslerinde yardımcı olmak için faaliyete geçirilen Sındırgı Belediyesi Eğitim Merkezi’nde okul derslerinin yanında geleceğe hazırlamak adına çeşitli etkinliklerde düzenleniyor.

On beş günde bir Sındırgı Belediyesi Pyd. Uzm. Çvş. Hasan Öztürk Millet Kütüphanesinde “ Hayalini Yaşayan Hayatlar : Kariyer Buluşmaları “ etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

Hayalini yaşayan hayatların bu haftaki konuğu ise Sındırgı ilçesinde faaliyet gösteren Zenit Madencilik Halkla İlişkiler Müdürü Jeoloji Mühendisi Coşgun Kuzum, İşletme Müdürü Maden Mühendisi Barış Çakmak ve İnsan Kaynakları Yöneticisi Piraye Özgür oldu. Zenit madencilik ilçedeki sosyal projelerin yanı sıra gençlerin eğitimine de destek oluyor.

Millet Kütüphanesinde çay sohbetinde gerçekleştirilen programda gençler merak ettiklerini sordu Kuzum ve alanlarına göre mühendisler cevapladı. Gençlerin meslek tercihi ve geleceğini şekillendirmelerinde faydalı olan buluşmaların devam edeceği belirtildi.

Gençlerin eğitimine önem verdiklerini, değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmesinin önemli olduğunu belirten Sındırgı Belediye başkan yardımcısı Salih Durak “ Sındırgı Belediyesinin Sosyal etkinlik merkezi olan SIBEM’de bugün kariyer günleri kapsamında bugün farklı bir konuk ağırladık. Sayın Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’ın eğitimci olması, eğitime önem vermesiyle geçtiğimiz yıl birçok öğrencimize eğitim verdik. Geçtiğimiz yıl 150 öğrenci ile başladığımız Sındırgı Belediyesi Eğitim Merkezimize Bu sene 208 öğrencimiz kayıt oldular. Bu kapsamda onlarla her hafta farklı etkinliklerle akademik başarısının yanında sosyal etkinliklerle de onları hayata hazırlamak en büyük arzumuz. Özellikle meslek grupları, kendilerine hedef seçebilecekleri kariyer yapmış kişilerle onları buluşturup, inşallah hayata hazırlamak amacımız. Bugünkü konuklarımız bizim için oldukça değerli. İlçemizdeki tüm sosyal etkinliklerimizde, spor dallarında ve gençlerimizin eğitimi konusunda da her zaman yanımızda olan Zenit madenciliğin altın adamları. Bugünkü keyifli sohbetlerinden ve desteklerinden dolayı Zenit madencilik halkla ilişkiler müdürü Coşkun Kuzum’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “ dedi.

Gençlerin her zaman yanlarında olduklarını ve burada onlarla birlikte olmaktan oldukça keyif aldıklarını belirten Zenit madencilik halkla ilişkiler müdürü Coşkun Kuzum “ Faaliyet gösterdiğimiz Sındırgı ilçesinde vatandaşlarımızla ve kurumlarımızla keyifli bir şekilde çalışmaktan her alanda onların yanında olabilmekten mutluluk duyuyoruz. Özellikle gençlerimiz, geleceğimizi şekillendirecek, bizlerden sonra görevi devralacak onlar. Onların eğitimine de elimizden gelen katkıyı sunmaya çalışıyoruz. Bugün de SIBEM öğrencilerimizle buluştuk. Merak ettiklerini cevaplandırdık. Şirketimizin işleyişi hakkında bilgi verdik. Mühendislerimiz hayat hikâyelerini ve çalışma hayatını anlattı. Keyifli bir sohbetti. Gençlerimizle birlikte olmaktan, samimi ve sıcak karşılamalarından oldukça mutlu olduk. Her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. “ dedi.

 

Ayın Enlerine Ödüller Verildi

Gençlerin ders alanındaki eğitimlerinin yanı sıra ahlaklı, manevi ve kültürel değerlerine bağlı olarak yetişmeleri adına da projelerin yürütüldüğü Sındırgı Belediyesi Eğitim Merkezinde haftanın enleri de seçilerek ödüllendiriliyor.

Program sonrasında öğretmenlere en çok soru soran, devamsızlığı en az olan, en tertipli ve düzenli olan ve selam verip hal hatır soran öğrencilere ödülleri verildi.