Sındırgı’da Öğretmenler Günü Kutlandı

Pazartesi, 05 Aralık 2022

Sındırgı’da Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde tören ve kutlama programları düzenlendi.

Sındırgı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Çakır, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı'nda çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Makbule Efe Anadolu Lisesinde devam etti.

Aday öğretmenlik sürecinin tamamlayanların yemin ettiği törende şehit öğretmenler, Necmettin Yılmaz, Şenay Aybüke Yalçın ile Ayşenur Alkan da anıldı. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş kutlama programında konuşma yaptı. Başkan Yavaş konuşmasında; “ Hayat öyle bir şey ki Anneden başlayan aslında böyle ilk eğitmeniniz öğretmenimiz bizi hayata hazırlayan anne sonra baba ve çevre, toplum birde bakıyorsunuz ki hayatın zorlu basamaklarını o aldığınız eğitime göre kolay veya zor olarak yaşıyorsunuz. Öğrettiğiniz anda erkek ise sizinle evlenen kadın mutlu, sizin evladınız olan çocuklar mutlu, arkadaşlarınız mutlu yoksa serzenişte bulunan insanlarını yanında kimseler kalmıyor. Birde yaşlı olursanız var ya hiç çekilmez oluyorsunuz. Nineyi ben ne olarak görmek isterim ninemin yanına gittiğim de duasını almak isterim evladım Allah kolaylıklar versin işiniz çok zor kolay değil bunlar am şuram ağrıyor, buram ağrıyor doktora götür beni doktora gidecekse doktora götür ama serzenişte bulunan insanların yanın da ne arkadaş, ne dost, nede evlatları oluyor. Son olarak da şunu diyorum karnınızın doymayacağı yerde açlığınızı belli etmeyeceksiniz derler. Size bir çözüm önerisi olmayanın yanın da boşuna derdinizi anlatıp da kendi kendinizi üzmeyin. Dr. İfadesi olan ama coğrafya doktoru ama edebiyat doktoru olanlara hemen teyze görünce doktormuş bu deyince karnım ağrıyor oğlum demeye başlarız ya onun için biz öğretmen olarak yani ben kendi adıma Dünyanın en mükemmel işini yapıyoruz. Ben öğretmenliğime devam ediyorum. Hala eğitiyorum, eğitiliyorum, açık olmamız gerekiyor. Hiçbir zaman eğitim yanı bitmiyor. Güncellemek diyorlar ya Google de iphone da sürekli kendini güncellemelerle oluyor. Bizler eğitime açık, yeni öğretilere, yeni işlere açık bir yapımızın olması gerekiyor. Bu gün ana problem zaten tertemiz olan pırıl pırıl bir sayfa olan çocuklar değil çocuğa öğretemeyen, eğitemeyen davranışa dönüştüremeyen bizler. Bu ülkenin kalkınması, gelişmesi, büyümesi öğreticileri öğretmekten geçiyor, eğiticileri eğitmekten geçiyor. Onun için sadece camiamız olarak burada kendimizle ilgili yeni olaylara, yeni işlere, yeni olaylara, yeni psikolojik planlara niye gidemedim, niye öğretemedim, niye yapamadım benim eksiğim nerede demek gerekiyor. Hiçbir şey için eksik bir çocuk yok vermesini bilmez iseniz kimse almıyor. Ben şahsıma hizmet içi eğitimler ile belediye personelini yetiştiriyorum. Şehrin felsefesini değiştirilebilecek işler yapmaya çalışıyoruz. Altı yüz kişilik bir kadın kooperatifimiz var biliyorsunuz Türkiye’de örnek işlerden birisi kütüphanemiz var neredeyse yirmi dört saat açık sıbem diye dershanemiz var benim dönemimde rabbim nasip etti ben şu anda Kurtuluş okulunda ihalesi yapılacak şimdi on birinci okulun temelini atmış olacağız. Benim iki bin dört de başladığım görevden bu yana kadar tam Sındırgı da on bir tane okula ben şahitlik ettim elhamdülillah. Fiziki şartlar da bir problem yok önemli olan o fiziki şartların iyileşen yerlerin içini doldurup hayata hazırlanacak gençlerle alakalı işlerimiz var. Güzel iş yapıyorsunuz, kutsal bir yapıyorsunuz, Peygamber mesleği yapıyorsunuz. Allah yolunuzu açık etsin Rabbim yar ve yardımcımız olsun. İyi ki öğretmenim, iyi ki öğretmen olmuşum ve yine öğretmen olarak ve yaşamak Dünyanın en güzel işi diyorum hepinizi saygıyla muhabbetle selamlarım.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Kaymakamı Zafer Oktay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Çakır ilçedeki bütün okulları ziyaret ederek görev yapan öğretmenlerin gününü kutlayarak hediye verdi.