Sındırgı’da İki Namaz Arası Kadir Gecesi Programı Sabaha Kadar Vatandaşları Bir Araya Getirdi

Perşembe, 12 Mayıs 2022

Sındırgı’da İki Namaz Arası Kadir Gecesi Programı Sabaha Kadar Vatandaşları Bir Araya Getirdi

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi, Sındırgı’da dualarla idrak edildi. Kadir gecesi programı saatler arasında değil iki vakit arasında dolu dolu geçti. Teravih namazında başlayan program Sabah namazı ile son buldu.

Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olarak bildirilen Kadir gecesinde Sındırgı Şerif Paşa Camiinde buluştu. İlçe Müftülüğü tarafından Sındırgı’da uzun yıllar sonra bir ilk olarak gerçekleştirilen teravih namazı ile başlayan program sabah namazı ile son buldu.  Yüzlerce vatandaşın katıldığı ve Sındırgı ilk olarak gerçekleşen programda teravih namazı sonrası “ Sakal-ı Şerif “ ziyareti gerçekleşti. İlçe Müftüsü Sami Türkel vaaz ve sohbetlerde vatandaşlarla bir araya geldi. Sakalı Şerif ziyareti sonrasından teşbih namazı kılındı. Saat başı Kur’an- ı Kerim tilaveti, müftülük ilahi grubu ilahi ve kaside dinletileri, serbest zaman şeklinde devam etti. Cami hoparlörlerinden sabaha kadar Kur’an, dua sesleri yükseldi. Tefekkür saati sonrasında Sındırgı Belediyesi tarafından Şerif Paşa Meydanında Sahur sofrası kuruldu.

Vatandaşlar programdan çok memnun olduklarını, Kadir gecesinin bereketini feyzini tam anlamıyla yaşadıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Hayırseverler Birbiri ile Yarıştı

Şerif Paşa Camiinde eski bir Ramazan geleneği de yaşatıldı. Cami içerisinde teravih namazı, teşbih namazı ve çeşitli programlar devam ederken dinlenmek isteyenler için cami avlusunda da süt, çay, tatlı gibi çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Sahur vaktinde ise Sındırgı Belediyesi tarafından kurulan sahur sofrasında vatandaşlar bir araya geldi. Kaymakam Zafer Oktay, Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş da kadir gecesini vatandaşlarla birlikte geçirdi.

 

İlçe Müftüsü Sami Türkel “Kadir Gecesini Sındırgıda cemaatimizle Şerif Paşa Camiinde idrak ettik. Elhamdulillah. Teravihle başlayan program ardından ikramlarla devam etti. Sohbetler Kadir Gecesine dair, ilahi grubumuzun ilahi,ezgi, kasideleri ve ardından Sındırgı Belediyemizin sahur ikramı ve cemaatimizin güzel bir katılımıyla ardından sabah namazı öncesi Kadir gecesine dair yaptığımız dua, birlikte dualara amin dedik. Ve sabah namazıyla beraber programımız tamama erdi. Ve gerçekten çok güzel bir program oldu istifade ettiğimiz bir programa dönüştü. Rabbim gecemizi mübarek eylesin. Bu gece vesilesiyle affettiği kullarından eylesin. Ramazan-ı Şerifimiz hayırlı mübarek olsun. Yaklaşan bayram da inşallah vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun. “ dedi.

 

Programdan son derece memnun olduklarını belirten Mustafa Ertek ”Valla organizasyon mükemmel. Yani emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Geceyi çok güzel yaşadık. Bu saate kadar hiçbir şekilde sıkılmadık. Çok güzel ayarlanmış. Yani emeği geçen müftü beye olsun. Görev alan bütün imam arkadaşlarımıza olsun, belediye personeli olsun bu saate kadar hiç yorulmadan  ellerinden geldiği kadar mücadele verdiler. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun hepsinden. Evet ben ilk defa yaşıyorum. Çok memnun oldum. İnşallah bundan sonra da devam eder. Herkesin Kadir gecesini kutluyorum. Çok teşekkürler. “ sözlerine yer verirkekn Abdullah Damar ”Bizleri böyle mübarek bir geceye kavuşturduğu için kendisine sonsuz hamdüsenalar olsun. Uzun yıllar sonra ilçemizde böyle bir gece yaşandı. Bu gecenin yaşanmasına vesile olan bütün büyüklerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ve bütün Ümmeti Muhammedin kandilinin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz. “ dedi.

Sındırgı adına tarihi bir gün olarak nitelendiren Adem Bilgon “Bugün Sındırgımız tarihi günlerinden birini daha yaşıyoruz. Biliyorsunuz bugün Kadir gecesi. Bizlere bu geceyi hazırlayan Belediyemize, ilçe müftülüğümüze teşekkürlerimi arz ediyorum. Hakikaten dolu dolu bir gece geçirdik. Hocalarımızdan ilahiler dinledik. Kur’an-ı Kerim tilavetleri dinledik. Vaaz ve nasihatler dinledik. İnşallah rabbim bu gecenin hürmetine günahlarımızı bağışlar diye dua ediyorum.”

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “Mübarek ramazanın sonuna doğru yaklaştığımız Kadir gecesi. Bizler de Kadir gecesini en iyi şekilde idrak edebilmek maksadıyla iftarla başlayan programımız zikirler ibadetler, namazlar ve şu anda da sahur programıyla sonlanıyor. İnşallah bugün hem 11 ayın sultanının hem de Kur’an-ı Kerimin en mübarek gecesi Kadir gecesi. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul eylesin. Yaptığımız ibadetleri kabul eylesin. Bugün kadınıyla erkeğiyle şu an da bu güzel sofra da bir arada olmanın keyfini hazzını yaşıyoruz. İnsanlara bu hazzı yaşatan özellikle başta Müftümüz olmak üzere Diyanet camiasından ve hizmet sunan Sındırgı Belediyesi personeline şükranlarımı arz ediyorum. Hakikaten güzel oldu. Halkımız, kadınlar da çok iştirak ettiler, onlar da buradaydı. Şerif paşa manevi bir hazla doldu taştı. Rabbim inşallah gecenizi mübarek eylesin. Günahlarımızı bu gecenin hürmetine affeylesin. Dünyaya da barış, huzur getirsin inşallah savaşlardan uzak birbirimizin kardeş olduğu birbirimizin sevdiğimiz, saydığımız bir dünya temennisiyle Kadir geceniz mübarek olsun.” Dedi.