Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Sındırgı’da yaklaşık 10 bin fidan toprakla buluştu.

Perşembe, 12 Mayıs 2022

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Sındırgı’da yaklaşık 10 bin fidan toprakla buluştu.

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Sındırgı’da 10 fidan toprakla buluştu.

Sındırgı Kaymakamlığı, Sındırgı Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Rızaiye Mahallesi Sakartaşı mevkiine 10 bin fidan dikimi gerçekleşti.

Araziye ilk fidanlar Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Kaymakamı Zafer Oktay, Balıkesir Akparti Balıkesir Millet Vekili Belgin Uygur ve çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikle dikildi. Program da öğrencilerin yüksek ilgisi gözlerden kaçmadı.

Sındırgı’daki Ağaç dikme etkinliklerine katılan Akparti Balıkesir Millet Vekili Belgin Uygur konuşmalarında; “Böyle güzel ve anlamlı bir vesileyle bugün Sındırgı’da hemşehrilerimizle birlikte olmaktan, orman teşkilatımızla birlikte olmaktan çok mutluyum. Tabi biz kıyametin koptuğunu görseniz bile elinizde bir fidan varsa onu dikiniz diyen bir dinin mensubuyuz. Bu anlamda bugünde gelecek nesillere nefes olabilmek için Türkiye’deki orman varlığımızı güçlendirme adına bugün burada anlamlı bir etkinliği hep birlikte gerçekleştirdik. Orman haftamız kutlu olsun. Her anlamda daha güzel bir Türkiye için hep birlikte gayretle, azimle çalışmaya devam edeceğiz inşallah.” Dedi.

Ağaç dikimi etkinliğine katılan Sındırgı Belediye Başkanı Sayın Ekrem Yavaş röportajında; “Sındırgı’da 11.11.2021 tarihinde Mandıra bölgesinde ağaçlandırma çalışmalarımızı hep beraber yapmıştık. Öğrencilerimiz ve Sındırgıdaki protokol üyeleriyle. Bugünde Sındırgıda yine hemen merkezinde Emendere yol güzergahında 2 buçuk hektarlık bir alanda Bahar Bayramının müjdecisi olarak bir ağaç dikim töreninde hem de orman haftasında birlikteyiz. Orman teşkilatımız burada yeri sürmüş, hazırlamış bizlerde aşağı yukarı burada on binlerce fidanı toprakla buluşturuyoruz. 2 buçuk hektarlık bir alanda kestane, sedir, çam farklı alanlarda defne yani ormanın bu bölgede yetişmesine imkan veren iklim olarak ne varsa bunlar burada ekiliyor. Hem orman haftamızı tebrik ediyorum, kutluyorum. Hem de bugün sayın milletvekilimi Belgin Uygur’la birlikte burada kaymakamımız, orman müdürümüz kamu kurumunda çalışan arkadaşlarla ve Sındırgı’daki okullardaki öğrencilerimizle birlikte çok güzel bir etkinlik yapıldı. Hem ağacı sevdirmek, hem de geleceğe bir nefes olabilmek mantığıyla burada hep birlikteyiz. Bizlerde ağacımızı kaymakam beyle diktik. Örnek olmak istedik. Katılım sağlayan herkese teşekkür ederim. Ağaç Bayramımız kutlu olsun.” Dedi.

Orman çalışanlarının çabalarını kutlayan Sındırgı Kaymakamı Sayın Zafer Oktay ise konuşmalarında; “Orman haftamız sebebiyle öğrencilerimizle birlikte kamu kurumlarından temsilcilerimizle beraber bugün bir ağaç dikme etkinliğinde buluştuk. Orman varlığımızın yüksek olduğu Sındırgımız’da daha yenilerini katmak adına 2 buçuk hektarlık bu alanımızda güzel bir fidan dikme organizasyonu gerçekleştirdik. Ben bu çalışmada yer alan tüm orman teşkilatımızın çalışanlarına hem haftalarını kutluyorum hem de kendilerinin vermiş olduğu bu çabadan dolayı da teşekkür ediyorum. Orman Haftamız kutlu olsun.” Dedi.

Ağaç dikme programı sonrasında Sındırgı Cumhuriyet Meydanında Orman İşletme Müdürlüğü tarafından fidan dağıtımı gerçekleşti. 3500 adet fidanın dağıtıldığını söyleyen Sındırgı Orman İşletme Müdürü Erdoğan Demirci konuşmasında; “Halkımıza yaklaşık 3500 adet fidan dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Ceviz, Defne, İncir, Kestane gibi ağaç fidanlarını dağıtarak hem tarıma destek olmak hem de Sındırgımızın ağaçlanması konusunda destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.