BAÜN Rektörü İlter Kuş Kariyer Buluşmalarına Konuk Oldu

Perşembe, 12 Mayıs 2022

BAÜN Rektörü İlter Kuş Kariyer Buluşmalarına Konuk Oldu

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Sındırgı Belediyesi tarafından gençleri sınavlara hazırlamak, derslerinde yardımcı olmak için faaliyete geçirilen Sındırgı Belediyesi Eğitim Merkezi’nde okul derslerinin yanında geleceğe hazırlamak adına çeşitli etkinliklerde düzenleniyor.

Her pazartesi ilçe müftüsü Sami Türkel ile farklı mekânlarda gerçekleştirilen “ Soruyorum, Aslını Öğreniyorum “ programının yanı sıra Pyd. Uzm. Çvş. Hasan Öztürk Millet Kütüphanesinde “ Kariyer Buluşmaları “ etkinlikleri devam ediyor.

Kariyer buluşmalarının bu haftaki konuğu ise ilçe Balıkesir Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İlter Kuş oldu. Millet Kütüphanesinde çay sohbetinde gerçekleştirilen programda gençler merak ettiklerini sordu rektör Kuş cevapladı. Özellikle üniversite tercih süreci, üniversitelerin işleyişleri konu alındı. Gençlerin meslek tercihi ve geleceğini şekillendirmek adına faydalı olabilecek programın farklı konuklarla devam edeceği belirtildi.

Gençlerin hedeflerine ulaşma sürecinde de yanlarında olduklarını belirten Balıkesir Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İlter Kuş “Sındırgıdaki SİBEM öğrencileriyle bir araya geldik. Onlarla güzel keyifli bir akşam geçirdik. Hem kendimizi anlattık hem üniversitemizi anlattık. Hem de asıl önemli olan onların sormak istedikleri sorular vardı üniversite hayatıyla ilgili, üniversite eğitimiyle ilgili onları cevaplamaya özen gösterdik. En sonda da çok güzel bir şekilde anı fotoğraflarımızı çektirdik. Ben bu kardeşlerimizle bugün bir araya gelmekten onur duydum. İnşallah onları üniversitemize de bekliyoruz. Fakültelerimizi, Yüksekokullarımızı onlara tanıtalım. Hem onların motivasyonuna katkısı olsun hedeflere ulaşabilmeleri için biz de yanlarında olalım ve bunu da göstermek isteriz. Çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

Makbule Efe Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Murat Dikdere “ Bugün Kariyer planlama etkinlikleri kapsamında SIBEM Sındırgı Belediyesi Eğitim Merkezi olarak sayın Balıkesir Üniversitesi Rektörümüz bizimle beraberdi. Kendisiyle değerli paylaştığı bilgi ve tecrübelerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Organizasyonda emeği geçen SIBEM idaresine ve tüm öğretmenlerine teşekkür ederiz. Katılan öğrenciler için çok faydalı olduğunu umuyoruz. “dedi.

 

Kariyer planlama etkinliklerinin kendileri için oldukça faydalı olduğunu belirten Öğrenci Uğur Kaan Çakır “Bugün Balıkesir Üniversitesi rektörümüz İlter Kuş’la birlikteydik. Kariyer Planlama gecesinde. Güzel bir sohbetimiz oldu. Hem onun eğitim hayatı, öğretim hayatı, kendi hayatıyla ilgili bilgileri bizimle paylaştı. Bu şekilde. Çok memnun olduk. Kendisine geldiği için teşekkür ederiz. “dedi.