Sındırgı Geleneksel Spor Dallarının Merkezi Olacak

Çarşamba, 09 Şubat 2022

Sındırgı Geleneksel Spor Dallarının Merkezi Olacak

 

Sındırgı Belediyesi Geleneksel Spor Dalları ve ata sporlarının yaşatılması adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ciritten, güreşe kadar her alanda ata sporunun farklı aktivitelerle yaşatıldığı Sındırgı ilçesinde spor alanlarının da geliştirilmesi adına çalışmalar gerçekleştiriliyor.

 

Özellikle geleneksel spor dallarının yaşatılması, ulusal ve uluslararası müsabakaların Sındırgı ilçesinde yapılasını sağlamak adına Kocakonak mahallesinde Geleneksel Spor Dalları Merkezi inşası devam ediyor. SPOR TOTO, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi işbirliği ile içerisinde cirit sahası, atlı okçuluk sahası, güreş sahası, ona çadırları, eğitim merkezi ve alternatif sosyal donatıların yer alacağı Sındırgı Geleneksel Spor Dalları Merkezinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

 

Tesisin Mayıs ayına kadar tamamlanarak 20-22 Mayıs 2022 tarihinde 25 ayrı ülkeden sporcunun katılımı ile gerçekleştirilecek Uluslararası Atlı Okçuluk Müsabakaları ile açılması planlanıyor.

 

Doğal Şehir Sındırgı’nın her alanda var olduğunu ve Geleneksel Spor Dallarının da parmakla gösterilen bir merkezi olacağını belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “ SPOR TOTO, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve belediyemizin imkanları ile ilçemize Geleneksel Spor Dalları Merkezini kazandırıyoruz. Mevcut durumda cirit sahamızın, güreş sahamızın bulunduğu Kocakonak panayır alanı muhteşem bir proje ile her alanda geleneksel sporların rahatça yapılabileceği, ulusal ve uluslararası müsabakaların gerçekleşeceği tam donanımlı bir merkez haline getireceğiz. İnşaat çalışmalarımız hızla devam ediyor. Oba çadırlarımız kuruluyor. Yörüklerin diyarı Sındırgı’da muhteşem bir proje daha hayat buluyor. 20-22 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz Uluslararası Akıncı Toyu Atlı okçuluk müsabakaları ile merkezimizin açılışını gerçekleştireceğiz, tüm Dünya ile mükemmel bir tesisi buluşturacağız. Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Büyükşehir Belediye başkanımız Yücel Yılmaz’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “ dedi.