Sındırgı’da Fiyat Etiket Denetimi Sürüyor

Perşembe, 30 Aralık 2021

Sındırgı’da Fiyat Etiket Denetimi Sürüyor 
Sındırgı Belediyesi Zabıta ekipleri, fahiş fiyat artışlarına yönelik ilçe genelinde marketlerde fiyat denetimi yapmaya devam ediyor. 

Sındırgı Belediyesi Zabıta ekipleri, fahiş fiyat artışlarına yönelik ilçe genelinde marketlerde fiyat denetimi yapmaya devam ediyor. 2021 yılı içerisinde ilçe genelinde bulunan tüm işyerleri kontrol edildi. Fiyat etiket denetiminin yanı sıra ürünlerin son kullanma tarihi ve hijyen koşulları da düzenli olarak denetleniyor. Vatandaşların da olası bir durumda Zabıta ekiplerine bildirmeleri konusunda da bilgilendirmeler yapılıyor. 
Döviz kuru gibi gerekçelerle çeşitli ürün kalemlerinde fahiş fiyatlar uygulandığı ve kurdaki düşüşe rağmen bunun ürün fiyatlarına yansıtılmadığı iddiaları üzerine zabıta ekipleri denetimlerine hız verdi.
Haftanın belirli günleri yapılan çalışmaların yanında, Sındırgı Belediyesi zabıta ekipleri başta zincir marketler olmak üzere söz konusu işletmelerde sürekli denetimler gerçekleştiriyor. Çalışmalarda '6502 sayılı kanun gereği' etiket, satıştan kaçınma, raf ve kasa fiyat farkı denetimleri yapılırken; aykırılık tespit edilmesi durumunda yasal işlem yapılarak konu Ticaret İl Müdürlüğü'ne iletiliyor.
Sadece ilçe merkezi değil kırsal mahallelerde de çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, aralık ayı içerisinde '6585 sayılı kanun kapsamında' fahiş fiyat artışına yönelik olarak ilçe genelinde bulunan tüm işyerleri ve zincir marketi denetledi. Bunun yanında Tarım İlçe Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Merkezi ekipleri ile birlikte koordineli olarak hijyen, son kullanma gibi denetimlerde aralıksız sürdürülüyor. 

Kur politikası ile birlikte ilçe genelindeki esnafların bir çoğunun fiyat düşürdüğünün gözlendiğini belirten Sındırgı Belediyesi Zabıta Müdürü Yıldıray Gürlek “Sındırgı geneli yaptığımız kontrollerde marketlerde ve büyük toptancılarda yaptığımız denetlemelerde esnafımızın fiyatları düşürdüğü gözlendi. Bu sevindiricidir. Buradan esnafımıza teşekkür ediyoruz. “dedi. 

Fiyatları her zaman en düşük seviyede tuttuklarını belirten esnaf İsmail Ağaoğlu “Fiyatlar zaten bizde hiç yükselmedi 108 liradan bir tane 5 kilogramlık Ayçiçek yağı satıyoruz. 425 liradan 18 litrelik Ayçiçek yağını satıyoruz. Tuvalet kağıtları 150-160 lira diyorlar ama bizde bir 32li tuvalet kağıdı 50 lira fiyatı. Efendime söyleyeyim 12li havlu bizde 30 lira fiyatı. Başka 32li (Papia Marka) tuvalet kağıdı 80 lira bizde. Yani aklıma gelmiyor şimdi hani bütün fiyatlar zaten normal bizde. Biz zaten fiyatları çok yükseltmedik vatandaşın lehine olsun diye. Stoklu çalışan bir firmayız. Vatandaş gelsin hizmet görsün bizde. “ dedi.