Özel Eğitim Öğrencileri İçin Kermes Düzenlendi

Salı, 07 Aralık 2021

Özel Eğitim Öğrencileri İçin Kermes Düzenlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Cumhuriyet meydanında İbrahim Ethem Akıncı İlk ve Ortaokulu öğretmen ve velileri tarafından özel eğitim sınıfı için kermes düzenlendi.

Sındırgı Kaymakamlığı, Sındırgı Belediyesi, Zenit ve çeşitli kurumların destekleri ile gerçekleşen kermesin gelirleri ise özel eğitim sınıfı öğrencileri için eğitici araç gereçlerin alınması ve sosyal projelerinde kullanılacak.

Kermesin açılışını ilçe kaymakamı Zafer Oktay, Sındırgı Belediye başkanı vekili Fahrettin Dolar, Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Çakır gerçekleştirdi.

İlçe Kaymakamı Zafer Oktay “ Engelliler günü sebebiyle İbrahim Ethem ortaokulumuz tarafından yapılan kermeste engelli kardeşlerimizle çocuklarımızla buluşmuş olduk engelli olmak kişinin kendi seçimi değildir. Ancak engelli vatandaşlarımızın toplum içerisinde rahat bir şekilde yaşamaları da onları sağlamakta bizlerin elinde olan imkân bütün kamu kurumlarımız kaymakamlığımıza bağlı kurumlarımız belediyemize bağlı kurumlarımız ve caddelerimiz sındırgı ilçemizde engelli vatandaşlarımızın rahat bir şekilde yaşamasını idame ettirebilmesi için kurulmuş durumdadır bu bakımdan engelli vatandaşlarımız gerçekten ilçemizde çok rahat bir şekilde hayatlarını sürdürmektedirler bu bakımdan yapılan sosyal projelerde de maddi anlamda da katkı sağlama noktasın da ve kurumların sosyal devlet ilkesi adına yapmış olduğu çalışmalarla vatandaşlarımızın daha iyi koşullarda yaşamaları için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” Dedi.

Sındırgı Belediye başkan vekili Fahrettin Dolar ise “  Üç aralık dünya engelliler gününü kutluyoruz bu gün ama sadece bir güne değil 365 günü sındırgı belediyesi olarak engellilerimizin her zaman için yanındayız engel sadece kalplerdedir engel diye bir şey yoktur.” Şeklinde konuştu. 

İbrahim Ethem akıncı ortaokulu okul psikolojik danışmanı Elif Andaç “Bu gün üç aralık dünya engelliler günü kapsamında özel eğitim sınıflarının ve öğretmenlerimizin katkılarının bulunduğu bir kermesimiz VAR kermes etkinliğimizden gelecek paralarla özel eğitim öğrencilerimizin gelişimini sağlamayı planlıyoruz. Sosyal gelişimlerine katkıda bulunacak etkinlikler de ve çeşitli oyun materyallerinde bu parayı kullanacağız. Biz her zaman kendi alanımızla ilgili deriz ki rehberlik eğitimin ruhudur özel eğitim çocuklarıyla çalışırken gördüm ki özel eğitim de eğitimin kalbidir bu yüzden bu çocukları eğitimden koparmadığımız da toplumsal hayata sosyal hayata çok daha iyi uyum sağladıklarını görebiliyoruz hiçbir şekilde eğitimlerinde fark yoktur ve yerleri okullardır.” Dedi.