Eşsiz Doğada Geleneksel Mahalle Hayrı

Perşembe, 14 Ekim 2021

Geleneksel Yaylabayır Mahalle Hayrı Gerçekleşti

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde eşsiz doğası ve verimli toprakları ile Karadenizi andıran Yaylabayır kırsal mahallesinde geleneksel mahalle hayrı düzenlendi.

Gölet piknik alanında gerçekleşen mahalle muhtarlığı organizasyonunda gerçekleşen hayırda tüm mahalle halkı seferber oldu. Gencinden yaşlısına her kesimin seferber olduğu mahalle hayrına ilçe merkezi başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden de yüzlerce vatandaş katıldı.

Pandemi kuralları göz önünde bulundurularak gerçekleşen hayır yemeğinde gençlerden oluşan 153 kişi görev aldı. Özellikle kornişon turşusunun ana vatanı olarak nitelendirilen Yaylabayır mahalle hayrında bereket ve yağmur duası yapıldı. Son günlerde yaşanan koronavirüs ve doğal afetlerden de tez zamanda kurtulmak dileğiyle eller semaya açıldı. 7000 kişilik yemek dağıtılan mahalle hayrının finansmanı da hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanıyor.

Mahalle hayrına katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkür eden Yaylabayır mahalle muhtarı Mustafa Eraslan “ Biz şu anda Yaylabayır mahallesi gölet bölgesinde mahalle hayrımızı yapıyoruz. Son günlerde biliyorsunuz pandemi, korona virüs, Akdeniz de orman yangını, Karadeniz de sel felaketleri. Rabbim tüm afetlerden korusun diye mahalle halkımızın isteği üzerine böyle bir organizasyona kalkıştık. İnşallah bugün alnımızın akıyla bu organizasyondan çıkarız. İnsanlar bize güvendi, organizasyona öncülük yaptık gördüğünüz gibi her yer cıvıl cıvıl insanlar iştirak ettiler çok sağ olsunlar. Ben burada bu organizasyona başta mahalle halkım olmak üzere ilçe belediye başkanım, ilçe kaymakamım ve büyükşehir belediye başkanıma, tüm daire amirlerime teşekkür ediyorum. Hepsini saygıyla selamlıyorum sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum ayaklarınıza sağlık “ dedi.

 

Mahalle sakinlerinin arasında güzel birliktelik ve tertip, düzen olarak da güzel bir organizasyon olduğunu belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “ Sındırgının geleneksel hayır cemiyetleri pandemi sebebiyle bir ara verilmişti ama şu anda kontrollü bir şekilde yaylabayır da bir hayır cemiyetindeyiz. Köy hayrındayız. Sındırgı da hakikaten özellikle Hisaralan gibi Sinande gibi ve Eğridere gibi geleneksel hayırların yanında son yıllarda özellikle çok kapsamlı alışveriş yapılabilen halkın buluştuğu hem Gördesin hem demircinin istikametinde bulunan köylerin ve Sındırgının bütün ahalisinin buluştuğu bir noktadayız. Ben tebrik ediyorum muhtarımızı ekibini azalarını ve buradaki meclis üyesi olan arkadaşlarımızı. Hakikaten güzel bir organizasyon yapmışlar. Halkımızın hem birlik ve beraberliği açısından çok önemli olduğu gibi hem de burada bir bereket anlamında yağmurların yağması kıtlığın olmaması açısından da çok önemli bir hadise hem dua ediyoruz hem burada da birlik ve beraberliğimizi pekiştirmiş oluyoruz. Ben tekrar emekleri geçenlere hayra katkı sunan bütün vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim etsin inşallah Sındırgı da yaylabayır da hayır hakikaten güzel olmuş ellerinize yüreklerinize sağlık.” Dedi.