Sındırgı’nın Yeşil Denizi Pürsünler

Perşembe, 14 Ekim 2021

Sındırgı’nın Yeşil Denizi Pürsünler

Balıkesir’in doğal şehir unvanı ile özdeşleşen Sındırgı ilçesinde doğal ürünler üretici ve tüketici ile buluşuyor.

Sındırgı’nın yeşil denizi olarak adlandırılan Pürsünler mahallesindeki seralarda ilçenin önemli ölçüde yeşillik ve sebze ihtiyacı yetiştiriliyor. Özellikle doğal üretime ve tazeliğe önem veren mahalle sakinleri ürünlerini aynı gün toplayarak tüketici ile buluşturuyor.

Bölgenin en büyük kapalı Pazar yerinde her Cumartesi sergi açan mahalle sakinleri doğal ve taze ürünleri tüketici ile buluşturuyor. Marul, maydanoz, dere otu, roka, semiz otu gibi taze olması gerek ürünlerin çoğunluğu Pürsünler mahallesinde bulunan seralarda yetişiyor.

Ürünlerinde hormon ya da her hangi bir katkı maddesi kullanmadıklarını belirten çiftçi Hasan Ali Çakıl

“Sebzecilikle uğraşıyoruz. Çiftçilik var işte. Fasulye, biber, patlıcan gibi öyle şeyler yetiştiriyoruz. Cuma günü sabahleyin erkenden kalkıp fasulyemizi, biberlerimizi, domateslerimizi toplayıp Sındırgı pazarına satışını yapıyoruz. Ürünlerimiz doğaldır organiktir. Hiçbir katkı madde yoktur. Hormon gibi böyle bir şeyler kullanmayız.  Öyle bir şey yoktur.” Dedi.

 Her Cumartesi Sındırgı pazarında doğal ürünlerini satışa sunduklarını belirten Belkıs Durmuş

“Toplayacağız şimdi. Temizleyeceğiz. Ondan sonra yarın pazara çıkacağız. İşte doğal düzenlerimiz hep güzel. “ dedi.

Organik Tarıma Önem Veriyorlar

Mahalle sakinleri önemli ölçüde geçimini çiftçilik ve hayvancılıkla sağlıyor. Özellikle seraların yoğun olduğu kırsal mahallede doğal ve katkısız organik üretime önem veriliyor.

Mahalle halkı olarak organik tarıma önem verdiklerini belirten  Hüseyin Salmanoğlu “Köy halkı olarak Pürsünler köyünde organik tarım yapmakta insanlarımız. Ve bizde aynı şeyi yapmaya çalışıyoruz. Toplayıp cumartesi günleri ve pazar ne zaman açılırsa o zaman Sındırgı pazarında Pürsünler köyü olarak komple, benim de aynı bu ev halkının geçimini sağlamak için bahçıvanlık yapıyoruz.”