Sındırgı’nın Yeşil Denizi Pürsünler
Perşembe, 14 Ekim 2021
Sındırgı’nın Yeşil
Denizi Pürsünler Balıkesir’in doğal şehir unvanı ile özdeşleşen Sındırgı
ilçesinde doğal ürünler üretici ve tüketici ile buluşuyor. Sındırgı’nın yeşil denizi olarak adlandırılan Pürsünler
mahallesindeki seralarda ilçenin önemli ölçüde yeşillik ve sebze ihtiyacı
yetiştiriliyor. Özellikle doğal üretime ve tazeliğe önem veren mahalle
sakinleri ürünlerini aynı gün toplayarak tüketici ile buluşturuyor. Bölgenin en büyük kapalı Pazar yerinde her Cumartesi sergi
açan mahalle sakinleri doğal ve taze ürünleri tüketici ile buluşturuyor. Marul,
maydanoz, dere otu, roka, semiz otu gibi taze olması gerek ürünlerin çoğunluğu
Pürsünler mahallesinde bulunan seralarda yetişiyor. Ürünlerinde hormon ya da her hangi bir katkı maddesi
kullanmadıklarını belirten çiftçi Hasan Ali Çakıl “Sebzecilikle uğraşıyoruz. Çiftçilik var işte. Fasulye,
biber, patlıcan gibi öyle şeyler yetiştiriyoruz. Cuma günü sabahleyin erkenden
kalkıp fasulyemizi, biberlerimizi, domateslerimizi toplayıp Sındırgı pazarına
satışını yapıyoruz. Ürünlerimiz doğaldır organiktir. Hiçbir katkı madde yoktur.
Hormon gibi böyle bir şeyler kullanmayız. Öyle bir şey yoktur.” Dedi. “Toplayacağız şimdi. Temizleyeceğiz. Ondan sonra yarın
pazara çıkacağız. İşte doğal düzenlerimiz hep güzel. “ dedi. Organik Tarıma Önem
Veriyorlar Mahalle sakinleri önemli ölçüde geçimini çiftçilik ve
hayvancılıkla sağlıyor. Özellikle seraların yoğun olduğu kırsal mahallede doğal
ve katkısız organik üretime önem veriliyor. Mahalle halkı olarak organik tarıma önem verdiklerini
belirten Hüseyin Salmanoğlu “Köy halkı
olarak Pürsünler köyünde organik tarım yapmakta insanlarımız. Ve bizde aynı
şeyi yapmaya çalışıyoruz. Toplayıp cumartesi günleri ve pazar ne zaman açılırsa
o zaman Sındırgı pazarında Pürsünler köyü olarak komple, benim de aynı bu ev
halkının geçimini sağlamak için bahçıvanlık yapıyoruz.”