Kuva-yi Milliye Kahramanları 99. Kurtuluş Yıldönümünde Unutulmadı

Çarşamba, 15 Eylül 2021

Kuva-yi Milliye Kahramanları 99. Kurtuluş Yıldönümünde Unutulmadı

 

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Yunan Kuvvetlerine karşı mücadele Makbule Efe ve İbrahim Ethem Akıncı mezarı başında anıldı. Şahadetinin 99. Yılında Kuva-yi Milliye karmanı mücahid Makbule Efe’nin kabri başında  Sındırgı – Gördes ve Demirci’den protokol ve vatandaşların katılımı ile anıldı.

 

Başta Balıkesir, Bigadiç, Sındırgı, Demirci ve Gördes bölgelerinde Yunan Kuvvetlerine karşı mücadele etmiş ve bu uğurda şehit düşen Milli Mücadele Kahramanları Mücahit Makbule Efe ve Akıncı Müfrezeleri Komutanı Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı, mezarı başında anıldı.

Sındırgı ilçe mezarlığındaki İbrahim Ethem Akıncı'nın kabrinde başlayan anma programından sonra Mücahit Makbule Efe 1922 yılında şehit düşğü Eğridere mahallesinde mezarında devam etti.

3 ilçe halkı nezdinde kutlanan anma programı İlçe mezarlığında İbrahim Ethem Akıncı mezarı başında dualar edildikten sonra heyet Eğridere Mahallesinde bulunan Mücahit Makbule Efe kabri ziyareti ile devam etti. Edilen duadan sonra günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yapıldı. Eğridere Mahalle sakinleri tarafından yapılan lokmalar katılımcılara ikram edildi.


Düzenlenen anma programına Sındırgı Kaymakamı Zafer Oktay, Sındırgı Belediye Ba
şkanı Ekrem Yavaş, Gördes Belediye Başkan vekili Ahmet Esen, Sındırgı ve Gördes garnizon Komutanları, daire amirleri, yurt içi ve yurt dışından katılımcılar ve vatandaşlar katıldı.

Geçmişi asla unutmadıklarını bu gibi kahramanlık hikayelerinin yaşatılarak anılması gerektiğini belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş Biz yunana düşmana yurdumuzu verdikten sonra, elin gevuruna mı kaymakamlık yapıcaz diyen bir İbrahim Ethem Akıncı'nın torunlarıyız. Ben istiyorumki ve diliyorumki evlatlarımız da bu vatan için canını verebilecek kadar güçlü olsunlar, yürekli olsunlar. Onları o şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz, onun için bu törenleri düzenliyoruz yani onların hikayelerini onların tarihini bilince hepimiz çok daha farklı olucaz. Onun için biz bugün Eğriderenin yani Sındırgı'ya aşağı yukarı 25 km mesafede Eğriderenin rahman sokağında bulunan derenin vadinin içinde tek başına bulunan Makbule Efe'nin mezarı başından size sesleniyorum. Yakın civarda yine ayrı noktalarda 4 tane daha mezar var 5 tane burada şehit mezarı bu bölgede bulunuyor. Ben tekrar 99. yıl döneminde kurtuluş savaşımızın 3 Eylül'ü özellikle yarın kutluycaz, bu uğurda can veren bütün ecdadımızın şehitlerimizin ruhları şad olsun diyorum. Ruhları için El-Fatiha. “dedi.