Kurtuluş Gününde Çifte Coşku

Çarşamba, 15 Eylül 2021

Kurtuluş Gününde Çifte Coşku

3 Eylül Sındırgı’nın Kurtuluşunun 99. Yıldönümü Coşku ile Kutlandı

 

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde düşman işgalinden kurtuluşun 99. Yıldönümü büyük bir coşku ile kutlandı.

 

Yüksek aşılama oranının getirisi olarak kontrollü normalleşme süreci içinde okullar dâhil hayatın pek çok alanında eski günlere dönmenin coşkusunu yaşanılan günlerde vatandaşların mutluluğu 3 Eylül Sındırgı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıldönümü etkinlikleri ile perçinlendi.

 

Tarihini tanımak, tanıtmak ve ona sahip çıkmak ilkeleri doğrultusunda Sındırgı’nın Kurtuluşu Etkinlikleri, 2 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilen Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı ve Makbule Efe kabirlerinin ziyaretleriyle başladı.

 

3 Eylül Cuma günü Atatürk Büstü ’ne çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlama programı Balıkesir’den gelen askeri bando eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş ve meydanda başta bandonun dinletisi ile Balıkesir ve Akhisar halk oyunları olmak üzere çeşitli faaliyetlerle devam etti. Pandemi öncesi dönemlerdeki coşkulu hava ile Sındırgı’nın Kurtuluşu bir kez daha kutlandı.

 

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “3 Eylül Sındırgı’nın kurtuluş günü, düşman işgalinden 99. Yıl dönümü hepimize kutlu olsun. Tabi çok büyük bir coşkuyla o atalarımızı yad ettik. Hem Makbule Efeyi hem İbrahim Ethem Akıncıyı hem de Mustafa Kemal’i. Ve bu memlekete can verip kan akıtan kim varsa ruhları şad olsun, Sındırgı’nın 99. Kurtuluş yıl dönümü kutlu olsun inşallah.” Dedi.

 

Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı “Burada olmaktan dolayı mutluyum, bahtiyarım. Sındırgının kurtuluş gününü tüm Sındırgılı hemşehrilerimizi tebrik ediyorum, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Fiziki ve fiili işgal dönemi sona ermiştir. Bundan sonra zihinsel işgallerle ilgili mücadele edeceğiz. İnşallah tekrar bu işgal günleri yaşamama temennisiyle Sındırgıyı kutluyorum bu mutlu gününde. ” dedi.

 

İlçe kaymakamı  Zafer Oktay “Bende tüm vatandaşlarımızın öncelike kurtuluş günü kutluyorum. Gerçekten Sındırgı’dan birlik ve beraberlik örneğini tüm Türkiye’ye gösteriyoruz. Tüm Gençlerimizle beraber burada değerlerimize sahip çıkan bir ilçe olarak, mücahit Vali İbrahim Ethem Akıncı’nın kaymakamlık yaptığı bu bölgelerden yine Makbule Efe Şehitimizin de dünde kendisini tekrar rahmetle andık. Örnek olduğu bir topraklardan Kuva-yi Milliye ruhunun ateşlendiği  Sındırgımızdan ve Balıkesirimizden çevre ilçelerimizden tüm Türkiye’ye birlik ve beraberlik mesajları verdik. Allah tabi tekrar bu günleri göstermesin, kurtuluş gerekecek durumları göstermesin. Ancak olası bir durumda elbette tüm Türkiye olduğu gibi ilçemizde birlik ve beraberliği ve tek vücut olmayı her zaman bilmiştir. Ben bu vesileyle tüm şehitlerimize tekrardan rahmet diliyorum. Ve tekrardan da hayırlı günler diliyorum, kutluyorum. ” dedi.

 

Gazi “Bugün Sındırgı’nın 99. Kurtuluş Yıl Dönümüne Kıbrıs gazisi olarak katıldık. Ve Sındırgılılara bu günü armağan ediyorum, hepsine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Kurtuluş günü etkinliklerine ilçe kaymakamı Zafer Oktay, Balıkesir milletvekili Yavuz Subaşı, Sındırgı Belediye Başkanı  Ekrem Yavaş, Akparti ilçe başkanı Mehmet Cemil Atla, MHP ilçe başkanı İsmail Tavşanoğlu, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.