Çevre Temiz Kalıyor; Çöp Konteynerlerı Gülüyor

Salı, 03 Ağustos 2021

Çevre Temiz Kalıyor; Çöp Konteynerlerı Gülüyor

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinin sokaklarında rengârenk gülen yüzlü çöp konteynerleri dikkat çekiyor.

Caddeleri ve sokakları temiz bir ilçe için gece gündüz çalışan Sındırgı Belediyesi, ilçedeki çöp toplama konteynerlerinin tamamını gülen yüz emojileri ile boyayıp yeniliyor. Bu sayede çevrenin korunmasını, kirliliğin önlenmesini, kirliliğin giderilmesini sağlayarak yaşanabilir ve gelecek nesillere aktarılabilecek sağlıklı bir yaşam oluşturuluyor. Belediye ekipleri tarafından gülen yüz ile tasarlanan çöp konteynerleri daha sevimli ve dikkat çekici hale geliyor. Gülen yüz çöp konteynerleri kent estetiği açısından ve Sındırgı sokaklarını daha temiz bir çevreye sahip olmasını sağlıyor.  Özellikle yaz mevsimi ile çöp konteynerleri çevresinde, kötü koku ve haşere oluşumunun önlenmesi için yapılan bu çalışma insanları çöplerini konteynere atmaya teşvik ediyor. Ayrıca çocukların da çevre temizliği, doğaya sahip çıkma ve çöp miktarının azaltılması bilincini aşılamak için, gülen yüzlü çöp konteynerler büyük katkı sağlıyor.

ÇÖP KONTEYNERLERİNİ SEVİMLİ HALE GETİRDİLER

Sındırgı Belediyesi temiz bir çevre için tüm toplumun çöplerin doğru yere atılması konusunda hassasiyetini sürdürüyor. Çöpten arınmış bir çevre için teşvik edici çöp konteynerleri hayata geçiriyor, çevre kirliliğini iyileştirmek için katkı sağlıyor ve bunların Sındırgı ilçesinde yaygınlaşması için çalışıyor. Görüntü kirliliği ve koku oluşumu engellenirken, aynı zamanda larva ve sinek oluşumunun da önüne geçilmiş olunuyor.