Karakalem Resim Yarışmasında Türkiye Birincisi Sındırgı İlçesinden

Cuma, 30 Temmuz 2021

Karakalem Resim Yarışmasında Türkiye Birincisi Sındırgı İlçesinden

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma gününün 100. Yıl dönümü kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resim ortaokullar arasında düzenlenen kara kalem yarışmasında dereceye giren Hatice Nur Aras Türkiye birinciliği başarısı elde etti.

Türkiye birincisi olmayı başaran öğrenciye, Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Çakır, Okul Müdürü Rasim Can ve Teknoloji tasarım öğretmeni Ömer Doğanlı tarafından Sındırgı ilçe Kaymakamı Zafer Oktay’ın makamında hediyesi verildi.

 Sındırgı ilçe kaymakamı Zafer Oktay, yarışmaya katılım sağladığı için öğrenciye teşekkür ederek bu yeteneklerinin artırarak devam ettirmesi temennisinde bulundu.

Türkiye genelinde düzenlenen İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma gününün 100. Yıl dönümü kapsamında birinciliği göğüsleyen Hatice Nur Aras ‘’ Cumhuriyet ortaokulunda 8. Sınıfım. Küçüklüğümden beri resimle ilgileniyorum. Ömer hocamın da yardımları var. Küçükken kurslarına gitmiştim hep. Sonra resim yarışmasını olduğunu duydum. Ömer hocayla çalıştık. Savaşı, istiklal marşında ki sözlerini düşündüm. Mutluyum aslında beklemiyordum. Balıkesir’de birinci olabilirdim belki de Ankara’yı pek beklemiyordum. Ömer hocaya teşekkür ediyorum. Onun sayesinde çok yardımları oldu küçüklüğümden beri. Beni resme yönlendirdi çalıştırdı. Hepsine teşekkür ederim’’ dedi.

Kızının Türkiye birincisi olmasından dolayı çok gurur duyan Günnur Aras, ‘’Ben Hatice Nur’un annesiyim resim yarışmasında Türkiye bincisi ödülünü alan kızımızın. Çok gururluyum. Hocalarımızın katkılarıyla bütün herkesin katkısı olan çocuğumuzun çalıştığı Ömer hocamın okulumuzun müdürlerimizin Milli Eğitim Müdürümüzün, Ekrem beyimizin Başkanımızın herkesten Allah razı olsun.  Birlikte Sındırgımızı tanıtacağız inşallah. Daha güzel şeyler yapacağız. Çok sevinçliyiz gururluyuz. Bekliyorduk evet. Bekliyorduk ama yine de biraz Türkiye söz konusu olunca acaba kazanamadık mı dedik. Zaten Balıkesir de birinci olduk. Ama ben kızıma güveniyordum. Bekliyorduk böyle bir şey.  Çok da sürpriz olmadı. Şımarmış olmayayım’’ dedi.

Kızının küçüklüğünden beri yetenekli olduğunu söyleyen ve gelen birincilik sonucunda çok heyecanlı olduğunu dile getiren Mevlüt Aras, ‘’Hatice Nur Aras’ın babasıyım.  Ve kızımın ok gururlu bir resim yaptığı için yetenekli böyle bir kızım olduğu için çok gururluyum. İşte bunu sayesinde ve hocaların sayesinde bu iş seviyeye geldi.  Ama şu an çok heyecan olduğu için bazı şeyleri anlatamıyoruz ama ilerleyen zamanlarda daha güzel anlatırız bunu’’ dedi.

‘Başarıları devam edecek’

Okul Müdürü Rasim Can, ’’Müdür bey de bana en yakın olarak resim öğretmeni olarak teknoloji tasarım öğretmeni olarak ben vardım o an için. Ne yapabiliriz hocam diye, yarışmayı duyurdu.  Bende katılalım dedim. Yani böyle bir öğrencimiz var. Potansiyelli bir öğrencimiz var Hatice Nur onunla katılalım.  Aslında biz grafiti diye bir yarışma daha var ona da katılacaktık.  Tek öğrenci iki yarışmaya katılamıyor.  Grafitiyi yetiştiremedik. Yetiştirebilseydik onda da bir derece bekliyorduk. Böyle bir çalışmamız olacaktı. Kızımız çok gayretli, çok yetenekli olduğunu ben anladım zaten o dönemler. Ondan sonra çalışmalara başladık. Eskizlerle çalışmalara şu an için devam ediyoruz. 7-8 Temmuzda da sınavlarımız var. O sınavlara hazırlanacağız inşallah çok sıkı bir şekilde. Başarı Hatice Nur’un başarısı hepimizin başarısı bütün okulun başarısı sayılır. Bizim esas başarımız inşallah liseye girersek üniversite birincisi olmak. Şu an da Türkiye birincisi olarak güzel sanatlar lisesine girdik ama buradan 4 yıl sonra okul birincisi olarak çıkıp üniversiteyi de birinci olarak girmek. Kızımızın burada yeteneği var bunu değerlendireceğiz’’ dedi.