Pembe Bir Odanın Hikayesi İki Yetimi Buluşturdu

Cuma, 30 Temmuz 2021

PEMBE BİR ODANIN HİKAYESİ İKİ YETİMİ BULUŞTURDU

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yetimlerin yüzünü güldürmek hayallerini gerçekleştirerek mutluluklarına ortak olmak için başlatılan proje kapsamında birçok çocuğun hayalleri gerçek oldu.

Tablet, telefon, oyuncak gibi hayallerin yanında farklı isteklerde çocukların hayallerini süsledi. Sındırgı Belediyesi organizasyonunda hayırsever vatandaşlar işbirliği ile hayaller gerçeğe dönüştü.

Çocukların hayallerini süsleyen küçük ama onlar için büyük birçok farklı istekle karşılaşan Sındırgı Belediye başkanı Yavaş teker teker hayallere giden yolda çocuklara ulaştı. 7 yaşındaki kız çocuğunun pembiş pembiş bir oda istiyorum diyerek başlayan hayallerine belediyenin bütün birimleri ve hayırsever vatandaşlar da dâhil oldu.

Kırsal mahallede yaşayan çocuğun odası baştan aşağı yenilenerek pembe tonuyla yeni eşyalarla donatıldı. Mutluluk ise direk gözlerden okundu

FARKLI HAYALLERE MANİDAR HEDİYE

Pembiş oda hayali gerçek olan 7 yaşındaki Zeynep Mira bir başka yetim kardeşinin de hayalinin gerçekleşmesine vesile oldu. Bir köpeğinin olmasının hayalerini süslediğini belirten Miray Su ’nun hayali Zeynep Mira’nın kendi köpeklerinden birini ona hediye etmesi ile gerçek oldu.

YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER

Gelen tüm mektuplar ile ayrı ayrı ilgilenen Yavaş mektubun içerisinde çok farklı bir istek ile karşılaştı. Başkan Yavaş’tan yetim kızın tek isteği köpek sahiplenmek oldu. Yetim kızın bu manidar isteğine kayıtsız kalmayan başkan Yavaş küçük kızın yüzünü güldürmeyi başardı. İlginç olanı ise yetim kızın sahiplendiği köpek, başka bir yetim kıza ait olmasıydı. Köpeğine kavuşan yetim kızının mutluluğu gözlerinden okundu.

Bir çocuğun gülüşünün en büyük mutluluk olduğunu belirten ve bu kapsamda çalışmalarını sürdüren YAVAŞ; ‘’Mutluluk paylaştıkça çoğalıyor. Bugüne kadar başlattığımız tüm sosyal projelerimizde vatandaşlarımız bizleri yalnız bırakmadı. Yine paylaşmaya, paylaştıkça da mutlu olmaya devam ediyoruz. Çocuklarımızın hayallerini gerçekleştiriyor, ihtiyaç sahibi kimsesiz tüm vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Bugün çok özel günlerden birisi. Dünya tatlısı kızımıza bir mektup yazdık. Başka mektuplarda farklı isteklerde bulunanlar oldu, ama en ilginç olanı ise bu tatlı kızımızın isteğiydi. Bir canlı, bir köpek istemişti bizden. Bizde farklı bir şey olsun dedik. Projemize hayırsever vatandaşlarımız da destek veriyor. Bizler de kızımızın bu isteğini de paylaştık onlarla. Ama ilginç olanı ise destek olmak amacıyla dün başka bir yetim kızımızın köpeğini babası bizlere getirdi. Şimdi bu kızımız da sahiplenmiş oldu. Yani bir yetimden başka bir yetime sahiplenilmiş oldu. Bu da bizi çok mutlu etti. Rüzgâr köpeğin de artık yeni sahibi bu tatlı kızımız olmuş oldu’’ dedi.