Sındırgıya Jeotermal Sera Bölgesi

Cuma, 30 Temmuz 2021


Sındırgıya Jeotermal Sera Bölgesi

 Doğal şehir ünvanlı Balıkesir Sındırgı ilçesi Termal Kaynakları ile her alanda zengin bir memleket. Doğal şehirde Jeotermal Sera Bölgesi oluşturulması ile ilgili çalışmalar başlatıldı.

Sındırgı ilçesinde iş imkânı ve ekonomik kazancı arttırmak, konut ısıtmasından arta kalan jeotermal deşarj suyunu verimli bir şekilde kullanmak adına Jeotermal Sera bölgesi için Sındırgı Belediyesi öncülüğünde, ilgili kurumlarca inceleme ve yer tespiti çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Özellikle büyük seraların kurulmasının yanında bölgede bulunan vatandaşların da küçük ve orta ölçekli sera yapmasına da imkân sağlanmış olacak.

Bu kapsamda da gerekli kurumlarca ekonomik, genişletilebilir, merkez sıcak su hattına yakınlığı göz önünde bulundurularak yapılan incelemeler sonucunda Kocakonak ve İbiller mahallesi kesişiminde bulunan Akçagöl mevkiindeki 585 dönümlük meranın 185 dönümlük kısmı uygun görülerek Sındırgı Belediyesi meclisine sunuldu. Belediye meclisi de diğer illerdeki Jeotermal Seraların ve sera bölgelerinin incelenmesi, jeotermal deşarj hattına yakınlığı, toplanabilir arazinin büyüklüğü göz önünde bulundurularak kesin yer tespitinin yapılması adına imar komisyonuna havale etti.

Bunun yanında günlerdir Sındırgı gündeminde yer alan, hayvancılığın katledildiği algısı oluşturularak siyasi rant etmek uğruna resmi karar alınmadan meraların yok edileceği, verim olmamasına rağmen toprakların seralara verileceği konusunda algı oluşturanlara karşı detaylı tüm açıklama yapıldı.  Mecliste yapılan görüşmelerde vatandaşların da daha önceden algı oluşturularak yanlış bilgilendirilmelerine yönelik detaylı açıklamalar da yapıldı.

Bakanlıktan 500 bin lira Hibe Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ekonomik getirisi yüksek tarım ürünlerine teşvik ve doğal kaynakların verimli kullanılması adına da Sındırgı Belediyesi’ne Jeotermal Sera Bölgesi ilan edilmesi durumunda isale hattının bölgeye götürülerek alt yapının oluşturulması için yaklaşık 500 TL hibe destek almaya hak kazandı.

Başkan Yavaş ” Sındırgı’nın Önünü Açacak Yatırımlara Engel Olmayın, Önce İşin Doğrusunu Bizden Öğrenin “

Meclis gündemini oluşturan, ilgili mahalle sakinlerinin ve siyasi ilçe başkanlarının da katıldığı meclis toplantısında açıklama yapan Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş siyasi rant uğruna resmiyete kavuşmadan, doğrusunu öğrenmeden algı oluşturanlara “ Sındırgı’nın Önünü Açacak Yatırımlara Engel Olmayın, Önce İşin Doğrusunu Bizden Öğrenin “ dedi.