Eteklerinde Termal, Zirvede Kar Keyfi

Cuma, 30 Temmuz 2021

Eteklerinde Termal, Zirvede Kar Keyfi

Balıkesir’in termal kaynakları ve doğal güzellikleri ile parlayan yıldızı Sındırgı pandemi döneminde de turistlerin ilgisini çekiyor.

Son günlerde kar keyfi yaşamak isteyenlerin tercihi olan Ulus dağı zirvede kış turizmine ev sahipliği yaptığı gibi eteklerinde barındırdığı termal kaynaklar ile sağlık turizmine ev sahipliği yapıyor. Hisaralan bölgesinde bulunan kaynağında 98 derece termal suya sahip alandaki tesisler de son günlerde yüzde yüze yaklaşan doluluk oranı ile hizmet veriyor.

Termal tesislerde termal suyun keyfini çıkaran ziyaretçiler, zirvede ise kar keyfini yaşıyor. Termal tesislerde konaklama yapan ziyaretçilerine özel Ulus dağı turları gerçekleştiriyor. Mangal, semaverde çay keyfi ile kar keyfi bütünleşiyor, soğuk ve eğlenceli geçen günün ardından ziyaretçiler termal sularda şifa buluyor.

Bursa, İstanbul ve İzmir bölgeleri başta olmak üzere Sındırgı’da kış turizmine yurt dışından da talep gün geçtikçe artıyor.

Ailesi ile birlikte tavsiye üzerine İstanbul’dan Sındırgı’ya gelen şifalı termal suların yanında Ulus’ta kar keyfini yaşayan Murat Sural “ Bugün Sındırgı’dayız. Sıcak suyu termali, bu doğa ve muhteşem atmosferi ile Sındırgı bir doğa harikası. Türkiye’nin bir cennet köşesi diyebiliriz. Özellikle Ulus dağı buraya geldik bugün. 1 metre kar var muazzam doğası ve havası var. İstanbul’da arkadaşlarımız var Sındırgılı, kendi memleketleri olması hasebiyle tabi resimler fotoğraflar gösteriyorlardı. Bizde İstanbul’a km saat olarak yakın olması nedeniyle, hafta sonu tatilini burada değerlendirelim istedik. Bu manada Sındırgı muazzam bir yer, beklediğimizin de üzerinde bir yer. Çok güzel havası suyu. Yüzme havuzları, açık kapalı yüzme havuzları villalar, doğa harikası, hayvanat bahçesi, çocuk oyun alanları ile mükemmel bir yer. Çok manada termale gittim Afyon olsun, Kütahya olsun, Yalova olsun. NBurası doğasıyla, havasıyla başka bir cennet diyebilirim. Çünkü diğer termaller daha çok denize yakın, burası daha çok doğasıyla ormana yakın bir yerde, OBAM termal bu manada bir çekim merkezi olmuş. Sındırgı’yı marka yapacak bir tesis olmuş. “ dedi.

Termaller Arasında Sındırgı Termalleri Doğası ve Suyu İle Çok Farklı

Hisaralan bölgesinde bulunan bir termal tesisin işletme müdürü Emin Albayrak ise Ulus dağına da geziler düzenleyerek bölgeyi tanıtmayı hedeflediklerini belirterek “ Termal biliyorsunuz Türkiye’de çok farklı şekilde bir sıçrama yaptı. Afyon gibi, Kızılcahamam gibi tesisler ne kadar ön plana çıksa da Sındırgı’nın termali doğasıyla suyuyla bambaşka. Misafirlerimiz sağ olsun bizi İstanbul’dan İzmir’den, Bursa’dan yalnız bırakmıyorlar. Bizde kendileriyle Uludağ’dan sonra en yüksek dağ olarak bildiğimiz Ulus Dağındayız. 1 metreye yakın neredeyse kar var. Tabi ummadık bir şekilde Sındırgı termale gelen arkadaşlar, öyle bir manzara ile karşı karşıya kalıyorlar ki, önce gölün yanında bir termal tesis onları bir şok yapıyor, sonra bir yarım saatlik zirveye tırmanıştan sonra 1 metrelik karı görünce, bir şok daha yaşıyorlar. Tabi gün boyu dağda karın içinde oldukları için üşüyorlar, akşam otele döndüklerinde 38 40 derece termal suyun keyfi ile bambaşka bir zevk yaşıyorlar. “ şeklinde konuştu.

Muammer Kocadağ’ı Ulus Dağ’ında yayınladığı videolarla televizyonda görüp Çorlu’dan Sındırgı’ya gelen Rıdvan Aksan ise 1769 metrede kar keyfini yaşadıktan sonra termal suda rahatlamanın güzelliğini yaşayanlar arasında yer aldı.

2004’ten Bu Yana Sındırgı’da Turizmi Geliştirmek Adına Çalışmalar Devam Etmekte

Yıllarca boşa akan suların termal tesislerle birlikte değer kazandığını, termal, kültür ve doğa turizminin geliştirilmesi adına çalışmaların 2004 yılında beri devam ettiğini ve son yıllarda muhteşem bir ivme yaşadıklarını belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş da “ Doğal şehir Sındırgı yazı, termali, hakikaten kışı. Her biri mevsimi ayrı güzellikte olan bir şehir. Bizler de bu şehirde bir deniz kenarı haricinde bir noktada turizm yapılabileceğini insanlara göstermek için 2004’ten beri çalışıyoruz. “ dedi.