Önce Kortej Sonra Temel Atma Töreni

Cuma, 30 Temmuz 2021

Önce Kortej Sonra Temel Atma Töreni

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle farklı bir etkinliğe imza atıldı. Klasik ve Ofroad araçları ile sokak sokak gezen başkan Yavaş önce gençlerin ve vatandaşların bayramını kutladı, 19.19 da İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte Cumhuriyet ortaokulunun temeli atıldı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, pandemi nedeniyle alınan tedbirlere rağmen Sındırgı’da coşkuyla kutlandı. Al bayraklarla süslenen nostalji araçlarla yapılan şehir turu büyük ilgi gördü.

19 Mayıs’ta Anlamlı Hediye, Cumhuriyet Orta Okulunun Temeli Atıldı

Depreme dayanıksızlık olduğu için yıkılan 10 derslikli Cumhuriyet ortaokuluna yeni bina yapımı için temel atma töreni de 19 Mayıs Salı günü 19.19 da gerçekleştirildi. Sokağa çıkma yasağı olduğu ve COVİD 19 a karşı sosyal mesafe kuralları gereğince minimum katılım ile gerçekleşen temel atma töreni sosyal medya hesaplarından canlı olarak verildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan temel atma töreninde 19.19 da Türkiye ile aynı anda İstiklal Marşı’nın okundu.

2004 yılında başlayan bir hayalin bu gün gerçeğe dönüştüğünü belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “ 348 vatandaşımızdan topladığımız, iki üç yıl boyunca belediye personelimizin çalıştığı, bir alandayız. Bu alanı elde edebilmek hiç de o kadar kolay olmadı. Çünkü mülkiyet problemi Türkiye’nin problemidir. Bu problemleri çözmek, bu gün burada temelini atmak, aynı zamanda şehirde sıkışan bir alanda ve depreme dayanıklı olmayan bir yapının yıkılarak öğrencilerimiz için daha güvenli bir alanda daha kapsamlı 18 derslikli ve spor kompleksi ile 8 dönümlük bir alanda bir okul yapıyoruz. Eylül ayına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Rabbim kazasız belasız öğrencilerimizin eğitim görecekleri günlere ulaşmayı nasip etsin. Bu güzel günde biz gençlerimize armağan olsun diye, 19 Mayıs gününde 19.19 geçe  bu temeli atmak istedik. Bir müjde daha var gençlerimize. Spor TOTO ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleri ile Atatürk Stadyumu yanında kapalı yüzme havuzunun da yapımına başlıyoruz. İnşallah bu yıl içerisinde orayı da tamamlayacağız. “ sözlerine yer verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Çakır da emekleri ve destekleri için başkan Yavaş’a teşekkür etti. İlçe Müftüsü Sedat Çakar tarafından yapılan dua sonrası protokol tarafından temel atıldı.

Temel atma töreninde AK Parti İlçe başkanı Mehmet Cemil Atla, MHP İlçe başkanı İsmail Tavşanoğlu da hazır bulundu.