Sındırgı Belediyesinin Ev Sahibi Geldi

Perşembe, 29 Temmuz 2021

Sındırgı Belediyesinin Ev Sahibi Geldi

Doğal şehir unvanı ve leyleklere olan saygısı ile tanınan Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte leyleklerde gelmeye başladı.

Projesinde leylek yuvası bulunan Dünya’nın tek belediye binasının gerçek sahibi leylekler bu yılda geldi. Şehrin en işlek meydanında ve belediye binası üzerinde yıllardır leylek yuvasının bulunması ve leyleklerinde yuvalarını bırakmaması insan yaşamına en uygun yer olduğunun göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Leylekler İçin Bina Gecikmeli Yıkılmıştı

Şehrin turizm simgesinin de leyleklerin oluşturduğu Sındırgı ilçesinde leylekler ve doğal yaşama ayrı bir önem veriliyor. Eski binada bulunan leyleklerin uçmasını beklenmiş bu yüzden de bina inşaatı gecikmeli başlatılmıştı. Aynı leylek yuvası yeni yapılan binada resmi olarak projede de yer almış, yuva yerine konduğu gibi leylekler de konmuştu. Kurban bayramında ise göç eden leylekler için iki gün süreyle elektrik kesintisi de yaşanmıştı.

Leyleklere ve doğal yaşama saygısı ile takdir toplayan Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “ Sındırgı’nın şehir logosunun üzerinde bulunan leyleğimiz geldi. Yani Sındırgı Belediyesinin aslında asıl sahibi geldi. 60’lı yıllardan beri eski binada var olan ve belediye yapılınca da projesinde Türkiye’nin tek leylek yuvalı projesi olan leyleğimiz evine geldi. Hoş geldin leylek.  “ sözleri ile leyleği karşıladı.