Koronayla Mücadele Timi 7/24 Sahada

Perşembe, 29 Temmuz 2021

Koronayla Mücadele Timi 7/24 Sahada

Türkiye de ilk corona virüsü tespitinin yapılması ile birlikte dezenfekte, temizlik ve uyarı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Sındırgı Belediyesi Korona ile Mücadele Timi de 7/24 çalışmalarına devam ediyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ekipleri ile koordineli çalışan ekipler umuma açık alanlarda dezenfekte çalışmalarına devam ediyor. Program ve yoğunluk saatlerine göre gece ve gündüz durmadan çalışmalar sürdürülüyor.

Toplu kullanım alanlarına el dezenfekte noktaları oluşturuldu. İzolasyonu sağlamada en önemli etkenin de sosyal mesafe kurallarına uymanın olduğu belirtilirken marketler, banka ve bankamatik önleri ile belediye binasına sosyal mesafe etiketleri yapıştırıldı.

Merkezden kırsala koordineli olarak ekipler dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Devlet hastanesi, sağlık ocakları, eczaneler de çalışmalar günlük olarak tekrarlanıyor. Bunun yanında kamu kurumları, araçlar da sürekli olarak dezenfekte çalışmaları gerçekleştiriliyor.

 Çöp toplama işlemlerine de özen gösterilirken, vatandaşların da bu dönemde daha duyarlı olmaları isteniyor. Özellikle maske ve eldivenlerin gelişi güzel atılmaması gerekiyor.

Gerekli tüm çalışmaların yapılması için ilk günden itibaren ekiplere talimat veren ve katıldığı toplantı ve programlarda yaptığı konuşmalar da insanları bilgilendiren Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş " Sağlık en değerli hazine. Kimse size darılmaz gücenmez. Belirli bir süre sarılmaya, tokalaşmaya ara verelim. Samimiyet sohbet uzaktan da güzel olur. Mümkün olmadıkça dışarı çıkmayalım. Aslında aile bağlarımızı kuvvetlendirmek birbirimize vakit ayırmak için de bir fırsat. Bizler belediye olarak her alanda dezenfekte çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. El birliği ile herkes üzerine düşeni yaparak bu tehlikeyi de atlatacağız inşallah. Ben duyarlı esnaflarımıza, vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sağlık bakanlığımız, devletimiz en başından itibaren başarılı bir kriz yönetim politikası izliyor. Başarılı çalışmalar var. Sağlık bakanımız gece gündüz demeden kan çanağına dönen gözlerine aldırmadan sağlığımız için mücadele veriyor. Tedbirlere bizler de harfiyen uyuyoruz. Umuma açık sosyal tesislerimiz kapalı. Birçok esnafımız kurallara uyarak kepenk kapattı. Kısa süreliğine hayatımızı eve sığdıracağız. Bu hepimizin sağlığı için önemli. Ekiplerimiz dur durak bilmeden çalışmalarını sürdürüyor. Her yeri dezenfekte ediyoruz, ancak sizler de kendi izolasyonunuzu sağlarsanız bu durumdan daha kısa sürede kurtulabiliriz. Gördüğümüz kadarıyla Sındırgı evde kal çağrısına uyuyor. Bazı vatandaşlarımız da hala vurdumduymaz tavırlar var. Lütfen hepimizin sağlığı, gelecek güzel günler için kurallara uyalım. Bizler her alanda yanınızdayız. Devletimiz esnafımızın, vatandaşlarımızın yanında. En kısa zamanda rutin hayatımıza dönmek dileğiyle. "şeklinde konuştu.