Başkan Yavaş “ MEYDANLARDA İNSANLARI GÖRÜNCE ANONS SİSTEMİNDEN BÖYLE SESLENDİ ”

Perşembe, 29 Temmuz 2021

Korona virüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde de çeşitli tedbirler alınıyor. Belediye ekipleri dezenfekte çalışmaları için gece gündüz demeden çalışıyor. Aynı zaman da vatandaşlara bilgilendirme çalışmaları da uygulanıyor.

Virüsün önlenmesinde en önemli hadisenin evde kalarak izole ortamının oluşturulması iken güneşi fırsat bilip hiç bir şey yokmuş gibi meydanlarda dolaşan vatandaşları gören Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş çareyi anons sisteminden vatandaşlara seslenmekte buldu. Yaşlı vatandaşların uğrak noktası olan meydandaki bankların boyanması ve tabelaların asılması da işe yaramadı. Bazı vatandaşla yükseltileri bank haline getirdi.

Özellikle yaşlı nüfusa sahip Sındırgı ilçesinde risk grubunda olan yaşlıların ve gençlerin tedbirsiz davranışları üzerine başkan Yavaş vatandaşlara evde kalın uyarısında bulundu. Anons sistemiyle yetinmeyen başkan Yavaş sosyal medya hesaplarından da canlı yayınla vatandaşlara seslendi.

Allah Aşkına, Lütfen Evinizde Durun

Başkan Yavaş ilçe anons sisteminden yaptığı konuşmasında  “ Çok kıymetli Sındırgılılar, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Ben Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş. Son günlerde ülkemizde hatta bütün dünya da Çin kaynaklı olarak başlayan korona virüs dolayısıyla hepimiz teyakkuz halindeyiz. Bu zor süreçten, bu sıkıntılı süreçten ancak hep birlikte çıkabileceğimizi düşünüyoruz. Hem Cumhurbaşkanımız, hem Sağlık bakanımız ve bütün sağlık çalışanları gecelerini gündüzlerine veriyorlar, vatandaşlarımızın sağlığını tehlikeye atabilecek her türlü sıkıntılı durumdan uzak tutmaya çalışıyorlar. Yani şuna özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu tarihte analarımızı babalarımızı bırakın dedelerimiz ve altı yüz yedi yüz yıl geçmişimize baktığımızda Cuma namazının kılınmadığı bir dönemi hemen hemen bilmiyoruz. Duyan eden yok. Eğer bir memlekette Cuma namazı kılınmıyorsa, bir memlekette camiler kapalıysa ciddi bir durum vardır. Lütfen evinizden çıkmayın. Lütfen Allah aşkına yaşlılar özellikle başta olmak üzere bu konularda dikkatli olalım, birbirimizi takip edelim, özellikle yurt dışından gelmiş olanlar varsa bu konuda özellikle daha onlar evlerinde kalsınlar. Sizleri düşünüyoruz. Devletimizin aldığı bu kararlara hep beraber uyduğumuz anda ancak sağlığımızı koruyabiliriz. Siz belki gençliğinizden dolayı başkalarına bulaştırdığınız anda siz belki hasta olmayabilirsiniz ama yaşlı birisine veya başka bir rahatsızlıkları olan birisine bu virüs bulaştığında onun sağlığını tehlikeye atmış olursunuz. Ondan dolayı çok kıymetli aziz Sındırgılılara hanımefendilere, beyefendilere devletimizin  anonslarla, sosyal medya aracılığı ile verdiğimiz tebligatlara lütfen uyunuz. Bu zor süreci hep beraber aşmak için sizlerden destek istiyoruz. Bizlerde Sındırgı Belediyesi olarak üzerimize düşen vazifeleri yerine getiriyoruz. Devletimizin bütün imkanları da vatandaşlarımız için seferber edilmiş durumda. Çok kıymetli Sındırgılılar bu zor durumu aşabilmenin yolu ve yöntemi mutlaka ve mutlaka dikkat etmektir. Evden çıkmamaktır. Lütfen evde kalınız. Belediyemiz, devletimiz, kamu kurum ve kuruluşları sizin için seferber olmuş durumdadır. Bizlere yardımcı olunuz. “ sözlerine yer verdi.