Sındırgı Meclisi Bahar Kalkanı İçin Tek Yürek

Çarşamba, 28 Temmuz 2021

Sındırgı Meclisi Bahar Kalkanı İçin Tek Yürek

İdlib'de Türk askerine yapılan saldırının ardından şehit olan Mehmetçikler, Sındırgı Belediye Meclisi Mart Ayı İlk Toplantısı'nda unutulmadı.

Türk bayrakları ile donatılan Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen Mart ayı meclis toplantısında Meclis'te bulunan 2 partinin üyeleri ortak bir bildiri yayınladı. Sındırgı Belediye Meclisinin önergesi ile İdlip'te Türk askerlerine yapılan alçak saldırıyı ortak hazırlanan bildiri ile kınadı.

Şehitlere saygı için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan meclisin sonunda bildiri yayınlanarak, meclis üyeleri Türk bayrakları ile Bahar Kalkanı Harekâtında ordunun yanında olduklarını Mehmetçiklere gönderdikleri selam ile belirtti.

 

Mesele Vatansa Sındırgı Siyaseti Her zaman bitirmiş, tek ses, tek yürek olmuştur…


Bayrak ve vatan meselesinin siyaset üstü bir hadise olduğunu belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş "İdlip'te düzenlenen hain saldırı sonucunda şehit olan 34 askerimizi rahmetle anıyoruz. Meclisimizde bulunan AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi üyelerine duyarlı davranışından teşekkür ediyorum. Sındırgı her zaman bayrak altında, vatan söz konusu olduğunda siyaseti bir kenara bırakıp birlik olmayı bilmiştir. Her zaman devletin, ordusunun, Mehmetçiğin yanındadır. Rabbim Bahar Kalkanı Harekatında ordumuzu muzaffer eylesin. Mazlumların sesi olan ordumuzu zafer ile şereflendirsin. " dedi.
Belediye Meclisi adınana okunan bildiride; " 27 Şubat 2020 geçesi Suriye İdlib gerginliği azaltma bölgesinde kalleş hava saldırısı sonucu, namlusunu Türkiye Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerini korumak üzere görev yapan askerlerimize doğrultan gayri meşru rejim unsurları, hain saldırıda 34 kahraman evladımızı şehit etmiş, 32 evladımız ise gazi olmuştur. Tüm vatan evlatları gibi Sındırgı Hemşehrilerimizin temsilcileri olarak bizlerinde acısı büyüktür, milletimizin başı sağ olsun.

Bu alçak ve menfur saldırıyı, millet iradesinin tecellisi olan Sındırgı Belediye Meclisi’ndeki aşağıda imzası bulunan Belediye Meclis Üyeleri olarak, şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Askerlerimize yapılan saldırılara mukabele hakkımız saklı kalmak kaydıyla, bölgede yaşanan insani dramlara mani olmak için uluslararası hukukun desteklediği biçimde çözümün öncelikle siyasi yöntemlerle olması gerektiğini yıllarca ifade etmemize rağmen, neredeyse tüm Dünya Devletleri buna duyarsız kalmış, sabrımızı zorlamış sonuçta da bu büyük ve şanlı operasyon başlamıştır.

Şanlı Ordumuzun verilen her görevi her zaman olduğu gibi bundan sonra da üstün başarıyla gerçekleştireceğine Sındırgı Belediye Meclisi olarak inancımız tamdır. Sındırgı Belediye Meclisi olarak bizlere emanet edilen hemşehrilerimizin demokratik temsil sorumluluğu çerçevesinde bu alçak saldırıyı bir ve beraber olarak kınıyor, Bahar Kalkanı Harekâtında ortak bir anlayışla şanlı Ordumuzun, Devletimizin yanında olduğumuzu Aziz Milletimize ve kamuoyuna bildiriyoruz.  " denildi.

Siyaset İkinci Planda, Önce Vatan

Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu adına konuşan Zeki Ayan ise “ 27 Şubat 2020 de kahraman Türk ordumuza yapılan saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Türk milletinin başı sağolsun. İnşallah böyle bir şey bir daha yaşanmaz. Her zaman Türk ordusunun yanındayız. Ordumuza başarılar diliyoruz. “ şeklinde konuştu.