Karayolları 14. Şube Müdürü Yazıcıoğlu Sındırgı’daki Çalışmaları Yerinde İnceledi

Salı, 15 Haziran 2021

KARAYOLLARI 14. ŞUBE MÜDÜRÜ YAZICIOĞLU SINDIRGI’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Karayolları bölge müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yol yapım çalışmaları hızla devam ediyor. İlçenin en önemli sorunlarından olan yollar Karayolları, Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi işbirliği ile genişletme, asfaltlama ve stabilize çalışmaları ile düzenleniyor.

Yapımı devam eden Sındırgı Çevre yolu ise şehir içi ulaşımını oldukça rahatlatacak ve ağır vasıtalarıın girişi engellenerek parke taşlarındaki bozulmalara son verecek proje olarak ilçe için önem arz etmektedir. Karayolları 14. Bölge müdürü Mehmet Yazıcıoğlu ilçede 10 km uzunluğunda ve 12 milyon liralık bütçe ile yapımı devam eden duble çevre yolu çalışmalarını ve Sındırgı Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen Sındırgı-Gölcük karayolu 1, Etap yol genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. Yazıcıoğlu’na inceleme gezisinde Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, çevre yolu müteahhitti Yücel İrem, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla ve meclis üyesi Hasan Avcı eşlik etti.

İnceleme sonrasında açıklama yapan Yazıcıoğlu “ Karayolları 14 bölge müdürlüğü olarak Sındırgı şehir merkezini tamamen çevre yolu şeklinde geçecek olan yolumuzda ilk etabında ancak kamulaştırması olmadığından dolayı giremediğimiz kesimler var. İnşallah bu ayın 11inde görüşmelerimizi yapacağız. Bu sene en azından reglajını tamamlayıp, bu çevre yolumuzu alt temel seviyesinde bitirmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki sene de inşallah tekrar çalışmalara devam edip, yeni yapacağımız projenin başlangıç kısmına kadar olan 8 km’lik kısmı da tamamen bitirmeyi hedefliyoruz.” Dedi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise “ Sındırgımız Karayolları 14. Bölge ve 2. Bölge uhdesinde bulunan yollarla donatılmış durumda. Bu karayolu ağında şu an da çevre yolumuzu tamamladık. Belli bir kısmının reglajına başlanacak. Elektrik hatları tamamen düzenlenecek ve Akhisar yolumuzun da zaten ihalesi yapılmıştı. O da KİK’de şu anda bekliyor. İtirazlar sebebi ile şu anda ayrıca Gölcük güzergahında çalışmalarımız var. Karayolları bölge müdürümüz Mehmet Yazıoğlu ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum. Çünkü Sındırgı’mızın ulaşımla alakalı problemleri en önemli problemleri, bu problemler hallolduktan sonra daha önce yaptığımız Sındırgı- Bigadiç arasındaki yol gibi, Akhisar yolumuzda başladıktan sonra, Simav yolundaki iyileştirmemelerle sorun önemli ölçüde ortadan kalkacak. Hepsi insanlarımızın refahı için, başka yerlere ulaşımını sağlayacak projelerdir. Halkımıza hayırlı olsun.” Sözlerine yer verdi.