ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ “ Başkan Yavaş Sındırgı’daki engelli vatandaşlara akülü araçlarını teslim etti. “

Salı, 15 Haziran 2021

ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ

 “ Başkan Yavaş Sındırgı’daki engelli vatandaşlara akülü araçlarını teslim etti. “

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda engelli vatandaşların istek ve ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Engelliler için yapılan çeşitli organizasyonların yanında, akülü araçlar, tekerlekli sandalyeler ve hasta yatakları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Sosyal yardımlaşma vakfı ile koordineli olarak çalışan Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Büyükşehir Belediyesi tarafından müracaatları olan engelli vatandaşlar için tahsis edilen akülü araçları engelli vatandaşların evlerine teslim etti.

Belediye çalışmalarını “ Engelleri Kaldırıyoruz” sloganı çerçevesinde engelli vatandaşların da yaşamını kolaylaştıracak şekilde sürdüren eden Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek hem ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu, hem de akülü araçlarını kendilerine teslim etti.

 Başkan Yavaş “ Aslında her birimiz birer engelli adayıyız. Bu yüzden engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak çalışmalarımızı sürdürüyor, engelleri ortadan kaldırıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği içerisinde engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Bugün de onları biraz daha hayata bağlayacak, sokaklarda rahatça dolaşmalarını sağlayacak akülü araçları kendilerine teslim ettik. Meydan projemiz ve yeni yapılan belediye binamızdan başlamak üzere ilçemizdeki tüm kaldırımları ve sokakları onların rahat edebilecekleri şekilde dizayn ediyoruz.  Engelsiz bir Sındırgı’yı birlikte tüm engelleri aşarak inşaa edeceğiz. Bütün engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Hiç çekinmeden kapımızı her an çalabilirler. “ dedi.

Başkan Yavaş’ın ziyaretinden ve akülü arabalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan engelli vatandaşlar ise “ Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ve Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’a teşekkürlerini ileterek, vatandaşlara bir sosyal mesaj ilettiler. Sosyal mesajın da şu şekilde olduğu kaydedildi:“ KENDİNİZİ BİZİM YERİMİZE KOYARAK, ARAÇLARINIZI O ŞEKİLDE PARKEDİN. KALDIRIM İŞGALİNİZ, BİZLERİN RAHAT HAREKET EDEMEMESİNE YOL AÇIYOR. “