Başkan Yavaş İtfaiye Haftasını Kutladı

Salı, 15 Haziran 2021

Başkan Yavaş İtfaiye Haftasını Kutladı

İlçemizde Belediye Başkanı Ekrem Yavaş İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 93. Yıl dönümü ve itfaiye haftası münasebeti ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sındırgı İtfaiye Amirliğini ziyarette bulundu. İtfaiyeciler ile sohbet eden başkan Yavaş Sındırgı İtfaiye Amiri Mehmet Kocakaya’dan ekipman, eğitim ve gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ekipman ve eğitimlerinin tamamlanmış olduğu ve 20 personeli ile hizmet veren Sındırgı İtfaye Amirliği özellikle yaz aylarında sıklaşan yangınlara anında müdahalesi ile halkın takdirini toplamış durumda.

Hafta ile ilgili açıklamada bulunan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “Saniyelerin bile önemi olduğu bir görevi icra etmekte olan tüm itfaiye teşkilatımızın haftasını kutluyorum. İtfaiye demek ambulanstan sonra gelen hayat kurtaran bir unsur demek.  İtfaiyecilerimizin üstlendiği görev de aynı sağlık personelimizin üstlendiği gibi kutsal bir görevdir. Sındırgı itfaiyemiz de de personelin eğitimli olması ve ekipmanların acil müdahaleler için hazır olması bizler için oldukça büyük bir avantaj. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur sayesinde ilçemize iki adet yeni itfaiye ve kurtarma aracı kazandırıldığı gibi şimdilerde inşaatı devam eden bir modern itfaiye binası da kazandırılacak. Bunun yanında kırsal mahallerimizin hemen hemen hepsinde arazöz dağıtımı gerçekleştirildi. Bunlarda yangınlara ilk müdahale için oldukça büyük bir önem taşıyor. Bu konu da muhtarlarımızdan da tankerleri dolu tutmalarını, bakımlarını düzenli olarak gerçekleştirmelerini rica ediyorum. Yangın esansında saniyeler bile çok önemli. Her türlü tebrimizi alıp, hazırlıklı olmalıyız. Sındırgı İtfaiye Teşkilatımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. “ Dedi.