Kitaplar Devletten, Kırtasiye Malzemeleri Sındırgı Belediyesi’nden

Perşembe, 10 Haziran 2021

Kitaplar Devletten, Kırtasiye Malzemeleri Sındırgı Belediyesi’nden

Sındırgı Belediyesi eğitim ve öğretime yaptığı katkıyı sürdürüyor. Sındırgı Belediyesi kentte bulunan okullarda okuyan ilkokul öğrencilerine Bin 550 paket kırtasiye yardımı yaptı. Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda hazırlanan kırtasiye paketleri  merkez ve kırsal mahallelerdeki ilkokul öğrencilerine dağıtıldı.

Okulların açıldığı ilk hafta kutlanan İlköğretim Haftası nedeniyle Atatürk İlköğretim okulunda tören düzenlendi.

Törene Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, Belediye Başkan vekili Fahrettin Dolar, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık daire amirleri, öğrenci ve veliler katıldı.

 

Törende ilköğretim haftası ile ilgili ilk konuşmayı okul müdürü Halil Korkut yaptı.

Halil Korkut “ 1961 yılında çıkarılan kanunla eylül ayının üçüncü haftası ilköğretim haftası olarak kabul edilmiştir. Okuma, yazmanın anlam ve öneminin anlatıldığı bu haftaya, ilköğretim haftası denilmiştir. Bugün hep birlikte okulumuza, öğretmenlerimize ve arkadaşlarımıza kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılı hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. “ sözleri ile ilköğretim haftası ile ilgili konuşmasını gerçekleştirdi.

 Sonrasında konuşan kaymakam Ateş ise “ Kuşkusuz eğitim öğretim sadece bilgiyi yüklenmek anlamına gelmemektedir. Bizim düşündüğümüz anlamda eğitim aslında gerçeği aramak için tutkuyla mücadele etmek, ve bu dünyayı iyi yönde değiştirmek için çaba göstermektir. Eğitim öğretim demek bilgiye merhaba demek değildir. Her sabah güneşle uyanan yavrularımızın anne ve baba şefkatini hissetmeleri sıralarda oturdukları andan itibaren sizleri bir ana şefkatiyle kucaklamaları, baba sevgisi ile kutsamalarıdır. Eğitim öğretim dönemi demek aslında çocuklarımızın yaşama yeniden merhaba dedikleri, yaşamın gerçeklerini öğrendikleri bir süreçtir. Sosyalleştikleri olgunlaştıkları, ahlaki ve manevi yönden geliştikleri eğitim öğretim sürecidir. Ben sizlerden beklentim çocuklarımızı sadece ve sadece bilgi ile değil aynı zamanda ülke sevgisiyle, vatanperverlikle, cesaretle ve de disiplinle de donatmalarınızdır. Yürekten tüm öğretmenlerimizin bu bayramını kutluyorum, öğrencilerimizin bu şölenini yürekten kutluyorum. Velilerimizin bu şölene katkılarından dolayı velilerimize teşekkür ediyorum. Bu şölen hepimize ait. Bugün bir bayram kutluyoruz, bugün öğrencilerimizin okula merhaba deyişini kutluyoruz. Bugün güneşli sabaha uyanan yeni güneşlerin doğuşunu müjdeliyoruz. Bugün evet insan olmanın onurunu yaşıyoruz. Bu onur hepimize ait. Bir kez daha 2016-2017 eğitim öğretim döneminin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm öğretmenlerime ve öğrencilerime başarılar diliyorum. Allah’a emanet olun. “  sözleriyle öğrenci ve öğretmenlerin ilköğretim haftasını kutladı.

Tören sonunda Sındırgı Belediyesi tarafından hazırlanan kırtasiye setleri, protokol tarafından bin 550 öğrenciye dağıtıldı.