Sındırgı’da Bayramlaşma Şerif Paşa’da Gerçekleştirildi

Perşembe, 10 Haziran 2021

Sındırgı’da Bayramlaşma Şerif Paşa’da Gerçekleştirildi

 

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Kaymakamlık ve Sındırgı Belediyesi’nin Kurban Bayramı nedeniyle ortaklaşa Şerif Paşa Meydanında gerçekleştirilen halkla bayramlaşma yoğun bir katılımla gerçekleşti. İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ve Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş başta olmak üzere Belediye Başkan yardımcısı Hasan Daşkafa, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla, Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Amirleri, belediye personeli, kaymakamlık personeli ve vatandaşlar  bayramlaşma törenine katıldı.

Ziyaretçileri kabul eden Kaymakam Ateş ve Başkan Yavaş vatandaşlarla tek tek ilgilenerek, kendilerinin ve ailelerinin bayramlarını kutladı.


Bayramlaşma töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş; “ Değerli Sındırgı’lılar ve sevgili çocuklar hepimizin Kurban bayramı mübarek olsun. Rabbim nicelerine ulaşmayı nasip etsin. Bu memleketi barış içerisine, birlik ve beraberlik içerisinde kavuşturmayı nasip etsin. 15 Temmuz’dan sonra ülkemiz üzerindeki o sıkıntılı dönemi yavaş yavaş atlatmak üzereyiz. Ülkemizin doğusuyla, batısıyla ve şu anda da özellikle Suriye’de devam etmekte olan bir savaş ortamı var. Bugün bile ortalığı kana bulamaya çalışan hainler bayram dinlemeden Van’da bomba atıyorlar. Rabbim yaralananlara acil şifalar versin. Ama bizim kendi içerimizde birlik ve beraberliğimiz ne kadar güçlü olursa bu olayları bu sıkıntıları o kadar kolay aşarız. Bayramlarda bunun için bir vesiledir. İnşallah bu bayramda akıtılan kanlar insanların kanlarının akıtılmasına engel olur. Çünkü bayram Allah’a yakınlaşmak demek. Allah’a yakınlaşan insan da kan dökmez, kimsenin canına kastetmez, kinden nefretten uzak bir hayat sürer. Ne kadar Allah’a yakınlaştık o kadar insan olduk demektir. Ben inanıyorum ki bu ülkenin içerisindeki ur dediğimizi PKK olsun FETÖ olsun bizleri kandırmaya çalışan içimize sinmeye çalışan kim varsa inşallah bu bayram hürmetine bu bela ve husumetler bir an önce yok olur. Allah kendi dostumuza sevinç, karşı tarafta olan kötülere, bizi yok etmek isteyenlere endişe kaygı versin. Dünyada islam alemi başta olmak üzere bütün barış, huzur, mutluluk getiren bir bayram olması temennisi ile küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden öpüyorum. Rabbim nice bayramlara hep beraber kavuşmayı nasip etsin. ” dedi.

Başkan Yavaş’ın konuşmasının ardından duygularını ifade eden İlçe Kaymakamı Ateş ise “ Bütün hemşerilerimin ve sizlerin mübarek kurban bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum. Bu vesile ile tüm Müslüman kardeşlerimin, inananların ibadetlerini kabul olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Bilindiği üzere bayramlaşma ve bayramlar paylaşmanın, dayanışmanın ve gülümsemenin, ziyaretlerin adıdır. Bayram günleri Müslüman kardeşlerimiz gönülden ziyaretler gerçekleştirmekte, büyüklerin ellerinden öpmekte, küçükleri mutlu ederek gönül kazanmaktadırlar. Bu zenginlik hiçbir ülkede bulunmayan büyük bir zenginliktir. Bu bakımdan yıl içerisinde yaşadığımız hem ramazan bayramı hem de kurban bayramı büyük bir zenginlik intiba etmekte ve dünya ile kurulacak olan köprünün sağlam temellerinin atılmasına vesile olmaktadır. Bu vesile ile tüm inananların kurban bayramını bir kez daha tebrik ediyorum. Belediye başkanımızın da ifade ettiği gibi bu özel anları kana bulamak isteyen hainlerin amaçlarını gerçekleştiremeyeceklerine inanıyorum. Onlar eninde sonunda hak ettikleri cezayı bulacaklardır.” Sözlerine yer vererek vatandaşların bayramını kutladı.


Kaymakam Ateş ve Başkan Yavaş ayrıca bayramlaşma törenine katılan çocuklarla yakından ilgilendi ve bayramlarını kutlayarak bayram harçlığı verdi. Bayramlaşma sonrasında Başkan Yavaş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla ile birlikte şehit Ahmet Semercinin baba ocağını ziyaret ederek Başbakan Binali Yıldırım’ın bayram tebriğini iletti.