Başkan Yavaş Kurban Pazarında Esnaf ve Vatandaşlar ile Buluştu

Perşembe, 10 Haziran 2021

Kurban Bayramı öncesinde hayvan pazarları dolup taşıyor. Sıkı pazarlıkların yaşandığı pazarlarda vatandaşlar ibadetlerini yerine getirmek için bütçelerine uygun kurbanlıklarını seçiyor.
Balıkesir’ in Sındırgı ilçesinde çamlık mevkiinde kurulan hayvan pazarında da aynı heyecan yaşanıyor. Sındırgı Belediyesi zabıta ekiplerince kontrolü sağlanan hayvan pazarında vatandaşlar kurbanlık hayvanlarını görücüye çıkardı.
Kurban Satıcıları ve vatandaşlarla sohbet eden Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş hayırlı alışveriş dileklerinde bulunarak bayramlarını kutladı. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan ve hatıra fotoğrafı çektiren başkan Yavaş kurban bayramı ile ilgili dileklerini “ Birlik ve beraberliğimizin kardeşliğimizin pekiştiği günlerin, kurban bayramının arifesindeyiz. Bugün kurban pazarındayız ve vatandaşımızın pazarlığını, ibadetini yapabilmesi için kurbanlığın ticaretini, alışverişini yaptığı günlerdeyiz. Bütün satıcılarımıza bereketli kazançlar diliyoruz. Kurbanlığını alanlarında Rabbim şimdiden ibadetlerini kabul eylesin. Türkiye’mizin Temmuz’dan sonra o kara bulutların atıldığı ve birbirleriyle küskünlüklerinin dargınlıklarının yok olduğu güzel bir bayram temenni ediyorum. Rabbim inşallah içeride ve dışarıda ülkemiz ile alakalı kötü planları olan bütün planları bozsun. İnsanlarımızın birbirlerine olan kin ve nefret duyguları yok olup sevgi, muhabbet ve kucaklaşmalarını sağlayan bir kurban olmasını, ve bu kurbanın da kanlarının inşallah insanların kanları yerine geçmesi ve barışa sebep olmasını temenni ediyorum. Rabbim nice bayramların başta ilçemiz Sındırgı’ya, Balıkesir’imize, ülkemize ve bütün dünyada yaşayan Müslüman kardeşlerimize hayırlar getirsin. Rabbim bir eylesin, güçlü eylesin ve beraber eylesin ve kötülere fırsat vermesin temennisi ile aziz milletimizin Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Nice bayramlara hep birlikte ulaşmak temennisiyle.” Sözleriyle ifade etti.