Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Perşembe, 10 Haziran 2021

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı Şerif Paşa Meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Kutlama Kuva-yı Milliye Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Kuva-yı Milliye anıtındaki tören İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy’un Anıt şeref defterini imzalamasıyla sona erdi.

Sındırgı’nın Düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yılı kutlamaları Öğretmen evi önünden yağcıbedir mehter takımı ve atlı cirit spor kulübü, protokol, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan kortej yürüyüşü ile devam etti.

Kortej yürüyüşü sonrası Şerif Paşa Meydanında gerçekleştirilen Kutlama programına Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Amirleri, Belediye Meclis Üyeleri, Balıkesir Gaziler Derneği, STK temsilcileri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş yaptı. Başkan Yavaş konuşmasında; “Kurtuluş bayramımız 3 Eylül hepimize kutlu olsun. Bu millet asla ve asla bağımsızlığını kaybetmek istemeyen ve bunun içinde yeri geldiğinde canını veren kanını akıtan bir miletti. Onlar birşeyi hesap edemediler. Bu millet küllerinden yeniden doğdu Mustafa Kemal önderliğinde Anadolu’da Kuva-yi Milliye ateşi başladı ve tek tek Anadolu’dan düşmanlar kovuldu. Ve bölgemizde de iki gün öncesinde Sındırgı’da yatan İbrahim Ethem Akıncı Balıkesir valiliği yapmış, Demirci kaymakamlığı yapmış, Malatya valiliği yapmış, diplomat, basın mensubu, hukukçu, bu ülkedeki ve bölgedeki milleti ayağa kaldırmış, hep beraber düşman çizmesinin basıldığı hiçbir nokta kalmayana kadar, mücadeleye devam demiş ve çok şükürler olsun ki Yunan işgalinden bölgemiz kurtulmuş. Yine Mücahid Makbule Efe’miz var. Daha yeni evlenmiş, ancak bu milletin istikbali için eşiyle dağlarda savaşarak can vermiş. Ruhları şad olsun. Bu ülke için 94 yıl önce mücadele ettiler, bize bu vatanı bıraktılar ve bıraktıkları bu vatan yine bu insanlarla 15 Temmuz’da bu memlekette yine başımıza böyle yedi düvel toplansa bizi yok etmeye çalışsalar tankın önüne yatar canımızı veririz ama bu toprağı vermeyiz diyen yüce Türk milleti yine sahneye çıktı ve bu memleketi yeniden bizlere bağışladı. Allah 15 Temmuz şehitlerinden de binlerce razı olsun. Bu millette bir caseret var, bir milliyet aşkı, bir bayrak aşkı var. Yeri geldi mi canımızı veririz ama vatanımızı vermeyiz, toprağımızı vermeyiz diyen bir millet var. Böyle bir millete sahip olduğumuz için çok sevinin. Avrupaya özenmeyin, batıya özenmeyin. O köhnemiş sistemler bakın bugün Türkiye’yi gördükçe hasedinden kıskançlığından çatlayacaklar. Bizler bütün siyasi partilerle beraber İstanbul’da yeni kapıda 7-8 milyon kişi toplanınca çatladılar. Bu milleti ayrıştırmaya çalışıyorlar. Doğuda PKK ile burada FETÖ ile bölmeye çalışıyorlar. Ama siz bunlara uyanık olun. Bunlara diri durun ve karşılarında bu yüce milleti bulan bu insanlar umduklarını bulamayacaklar hani Mustafa Kemal’in bir sözü var ya “ Geldikleri gibi gidecekler. Geri dönecekler. Yeter ki siz güçlü olun. Özellikle gençler, elinizdeki imkanları sadece Facebook için kullanmayın, araştırın matematikte, fizikte, bilmde bilgi sahibi olun, iyi yerlere gelin. Dinimizi iyi öğrenin, çünkü bizim dinimiz savaş değil, barış dinidir. Yüce bir dindir. Şimdiki savaş, topla tüfekle değil, bilim irfanla olacak. Günümüz kutlu olsun.” Dedi.

Başkan Yavaş’ın konuşmasından sonra program şiirlerin okunmasıyla devam etti. Program Yağcıbedir Mehteran Takımı ve Askeri Bando gösterileri, Makbule Efe ve İbrahim Ethem Akıncı’nın canlandırılması ve şehitler için yapılan dua ile sona erdi.