Sındırgı Belediyesi Yaz Yüzme Kursunda Sertifika Heyecanı

Perşembe, 10 Haziran 2021

Yüzme Kursunda Belge heyecanı Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile değişim her alanda hissediliyor. Sındırgı’da belediye bünyesinde açılan yüzme kursu yoğun katılım ile tamamlandı. Kursiyerler yaz tatilinde Eman Termal’in muhteşem doğasında hem yüzmeyi öğrendiler, hemde neşeli bir şekilde tatillerini geçirdiler.

Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü açılan Yüzme Kursu’nu tamamlayanlara sertifikaları Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla, meclis üyeleri Mevlüt Yılmaz, Mehmet Yavuz, Adem Demircan ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak tarafından verildi.

Çocuklar ve yetişkinler (16 yaş altı – 16 yaş üzeri) şeklinde iki kategori halinde verilen kursa 94 kursiyer katıldı. Kurslar sabah ve akşamüzeri olmak üzere günde 3 seans olarak düzenlendi, eğitmen Gözde Doğruer tarafından sunulan kursta kursiyerlere temel yüzme teknikleri ve ileri eğitim metotları ile yüzme dersleri verilmiş oldu. Bir önceki yıl 50 kursiyer ile tamamlanan kurs bu yıl yoğun katılım ile kursiyer sayısı ikiye katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Durak; “ Yaklaşık iki aydır çocuklarımız burada yüzmeyi öğrendiler. Yüzme hocamızdan aldığımız bilgiye göre %85 oranında yüzmeyi öğrenmişler. Tabi bizler büyükşehirde ne varsa ilçemizde de o olsun diyerek, sayın başkanımızdan aldığımız enerji ile burada çocuklarımızın yüzmesini sağlamak için böyle bir kurs düzenledik. Sadece yüzme değil, futbol, güreş, bağlama, ebru gibi kurslarımız var. Bu kurslar aracılığı ile bu yaz döneminde yaklaşık 400 öğrencimizin yaz tatillerini faydalı ve eğlenceli bir şekilde geçirmelerini sağladık.” Dedi.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Durak’ın konuşmasından sonra katılımcılara hitap eden başkan Yavaş konuşmasında “ Güzel bir serüveni, güzel bir antremanı bitirmiş bulunmaktayız. Yüzme kursuna katılabilme cesareti gösterdiğinizden dolayı öncelikle hepinizi tebrik ediyorum. Aileler olarak da bu işe destek verdiniz ve vakit ayırabildiğinizden, hem de bugün bitirme belgelerini almak için onların yanında bulunduğunuzdan dolayı sizleri de ayrıca tebrik ediyorum. İşte ilgi alaka bu. Çocuğa bakmak demek gündelik harçlığını vermek, git marketten ne istersen al demek değil, ona sevgiyi, ona muhabbeti, ona ilgiyi bizzati gösterebilmek ve çocuktan da bu karşılığı bu enerjiyi beklemek. Çocuğuna bu gibi özen gösteren aileleri yürekten kutluyorum. Bizler de onların geleceği için üzerimize ne düşüyorsa yapıyoruz ve fazlasını da yapmaya hazırız. Sındırgı artık eski Sındırgı değil. Sındırgı turizmle, havuzla tanıştı, yabancı insanlarla tanıştı. Büyüyor ve gelişiyor. Ben bu gün çocuklarımızın yüzme, güreş, futbol, tenis, boks, aerobik, hangi alanda olursa olsun gelişmesi çok önemli, enerjilerini atmalı kaslarını güçlendirmeli ve spor yapmalı. Bu gençlerimizi yüzmeyi öğrendikleri için tebrik ediyorum. Gençlerimize yakın zamanda at binme kursu ve farklı kurslarda yapalım. İki yıldan beri Türkiye’de düzenlenen cirit müsabakalarının çeyrek finali ve yarı finali ilçemizde yapıldı. At kursu ile hem gençlerimize eğitim verilecek, hem de turizm ile büyüyen ilçemizde termal otellere gelenler at binmek için fırsat bulabilecekler. Yine bir müjdeyi vermek istiyorum. Aralık ayında ilçemiz Atatürk Stadı yanında bulunan alana yapılacak Gençlik Merkezi’nin ihalesi yapılacak. 2 katlı içerinde masa tenisleri, oyun grupları ve fitness salonununda bulunduğu bir alan oluşturulacak. Bu alandan geçnlerimizin faydalanacağı gibi bayanlarımız da rahatça spor yapabilecek bir alana kavuşacak. Bu işler ile birlikte Sındırgı’mızın gelişimine katkı sağlamış olacağız. Büyükşehirde ne varsa Sındırgımızda da o olsun. Çünkü bu insanlar hizmetin en güzelini hakkediyorlar. Ben geçlerimizi bir kez daha tebrik ediyor, yakın zamanda trafik kazasında kaybettiğimiz yüzme kursu öğrencilerimizden Muhammed Yunus Özcan kardeşimizi rahmetle anıyorum. Rabbim mekanını cennet eylesin.” Sözlerine yerdi.
Başkan Yavaş’ın konuşması sonrasında kursiyerlere katılım belgeleri verildi. Belge töreni kursiyerlerin kendi aralarında yaptıkları, katılımcılar tarafından heyecanla izlenen farklı kulvarlardaki yüzme yarışları ile son buldu.
Belge törenine katılan velilerin öğrencilerden daha heyecanlı olması ise dikkat çekiciydi. Kursiyerler ve veliler kurslardan dolayı Belediye başkanı Ekrem Yavaş’a teşekkürlerini ileterek devamını istediler.